Cartierul Colonie – zonă specială de siguranță publică

Foto: Arhiva

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara a decis vineri, 18.09. 2020 ca un cartier din municipiul Petroșani să fie declarat zonă specială de siguranță publică. Este vorba despre Cartierul Colonie, iar măsura este una cu caracter preventiv, vizând infracțiuni contra persoanei și a patrimoniului.

Potrivit IPJ Hunedoara, în scopul prevenirii unor fapte antisociale, efective marite de ordine publică, formate din polițiști, jandarmi si polițiști locali au patrulat, la acest sfârșit de săptămână, in cartierul Colonie, din Petroșani.

”Misiunea forțelor de ordine este aceea de a asigura masuri de ordine şi siguranţă publică specifice, in scopul prevenirii şi a combaterii faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, precum şi a prevenirii furturilor din locuinţe şi din autoturisme. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, pe drumurile publice se va asigura prezenţa activă a agenţilor de circulaţie rutieră, la orele de vârf, pe principalele artere, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei”, a anunțat IPJ Hunedoara.

Măsura a fost instituită pe o perioadă nedeterminată, forțele de intervenție fiind alocate in teren, in funcție de situația operativă.