Dimensiunea neputinței la Consiliul Județean Hunedoara. Nici ce s-a construit nu au fost în stare SĂ ÎNTREȚINĂ! (FOTO)

Conducerea PSD a Consiliului Județean Hunedoara se dovedește incapabilă să întrețină sau să continue lucrările de investiții realizate de cei care au condus înaintea lor administrația publică județeană. Consiliul Județean este condus încă de președintele ”de fațadă” (cum i se spune) Mircea Bobora, președintele ”de facto” Costel Avram și deputatul Laurențiu Nistor – președintele PSD Hunedoara, cel fără știrea căruia nu ar mișca nimic aici, după cum spun cunoscătorii.

Starea drumul spre cetatea UNESCO de la Sarmizegetusa Regia a devenit deja de notorietate , la nivel național chiar, după ce președintele PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor, a declarat public că gropile au fost lăsate dinadins, sperând ca adversarii săi politici să ”își rupă gâtul”. Nistor a demonstrat încă o dată că se comportă ca un ”jupân”, iar PSD administrează județul ca pe propria moșie. (Vezi AICI).

Din păcate, dincolo de declarațiile de o gravitate fără precedent, rămâne neputința celor ce astăzi conduc județul Hunedoara și care nu au fost în stare nici măcar să continue proiectele lăsate de înaintașii lor, ori să întrețină ceea ce au găsit gata făcut când au ajuns la Consiliul Județean, în 2016, ce să mai vorbim de noi investiții.

De exemplu, drumul din  Pasul Vîlcan – DJ 664, cunoscut și ca Drumul Poștalioanelor. Un drum care a fost realizat în mare parte pe vremea în care Mircea Moloț conducea Consiliul Județean Hunedoara. O porțiune a fost asfaltată, cea de pe raza județului Hunedoara, dar și aici ar mai trebui amenajate rigole, parapeți de sprijin și chiar o lărgire a căii de acces pe unele segmente. An de an, șefii PSD ai administrației publice județene au promis că vor finaliza proiectul.

Din 2016, de când au ajuns la conducerea județului, și până astăzi, în septembrie 2020, mai – marii CJ Hunedoara nu au reușit să facă NIMIC! Drumul nu a fost lărgit, nu au fost amenajate rigolele, nici parapeții de sprijin. Au rămas doar declarațiile lipsite de conținut ale șefilor PSD din Consiliul Județean. Declarații repetate an de an, dar niciodată puse în aplicare.

DJ 666, locul unde vegetația îngroapă și rigolele

De asemenea, DJ 666 Merișor – Dealul Babii. Tot un proiect demarat pe vremea lui Mircea Moloț. Astăzi, drumul este degradat. Rigolele de scurgere a apei sunt înfundate, iar pe alocuri vegetația le-a ascuns de tot. Chiar și bornele kilometrice de pe această cale de acces considerată o alternativă a DN 66 sunt îngropate în vegetație. În carosabil au apărut gropi, dar nimănui nu i-a păsat de reabilitarea drumului.

O nouă campanie, alte promisiuni…

Și asta deși în urmă cu 4 ani, în pliantul cu care PSD-ul lui Laurențiu Nistor a venit în fața oamenilor și cu care a și câștigat alegerile, se promitea ”asfaltarea și reabilitarea tuturor drumurilor județene, orășenești și comunale”!

Nu a făcut-o. În 4 ani nu a finalizat niciun proiect investițional pentru infrastructura rutieră. La această oră, aproximativ o treime dintre drumurile județene suferă grav și sunt încă din pământ sau piatră. În 2016, după ce a fost ales președinte al CJ Hunedoara cu un program ce se dovedește acum mincinos, după doar 6 luni de administrație județeană, Laurențiu Nistor  le-a întors spatele hunedorenilor pentru un post călduț de deputat.

Acum social – democrații vin, din nou, cu noi promisiuni. O altă campanie, un alt program electoral…

Carmen COSMAN – PREDA