Rup cablu după cablu! De mai bine de o lună, constructorul drumului spre Parâng a pus noul telescaun pe butuci!

Constructorul drumului spre Parâng, firma aflată sub contract cu Consiliul Județean Hunedoara, a reușit să pună de tot pe butuci noul telescaun care urcă în stațiune. Instalația de transport pe cablu este nefuncțională de mai bine de o lună.

Mai întâi au rupt cablul de semnalizare și comandă, iar recent l-au rupt și pe cel de alimentare cu energie electrică, în timp ce încercau să găsească pământ pentru acoperirea celui de-al doilea tunel. Problemele sunt majore, la fel ca și pagubele produse, pentru că telescaunul este tras la bază. Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi spune însă că nu va lăsa lucrurile așa și nu se va intra în iarnă cu această defecțiune, ce va fi remediată de firma care lucrează la amenajarea drumului spre Parâng, respectiv Strabag.

”Am luat legătura cu Strabag, ei zic că îl repară. Cred că pentru cel de comandă au deja contractată lucrarea. Rămâne cel de alimentare cu energie, pe care  l-au rupt în momentul în care au încercat să vadă dacă pot să ia pământ din altă parte. Ne crează un anumit grad de disconfort pentru că telescaunul nou nu poate funcționa. El nu funcționează de mai bine de o lună, am tot luat legătura cu constructorul, ne-a tot promis că va rezolva, deocamdată nu s-a rezolvat, dar cu siguranță nu vom intra în iarnă cu această defecțiune”, a  declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Proiectul de reabilitare a drumului spre Parâng este derulat de Consiliul Județean Hunedoara, firma Strabag, ai cărei muncitori au rupt cablurile, fiind sub contract cu administrația publică județeană.

Carmen COSMAN – PREDA