PSD a ”tăiat moțul” înainte de termen! Inaugurare prematură la Secția Cardiologie a Spitalului Județean Deva

Conducerea PSD a Consiliului Județean Hunedoara a tăiat astăzi, prematur, ”moțul” Secției de Cardiologie  a Spitalului Județean de Urgență Deva, aflat în subordinea administrației publice județene. O inaugurare de campanie electorală, în condițiile în care nu sunt toate avizele obținute, iar secția nu poate funcționa deocamdată. De la inaugurare nu a lipsit deputatul Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara, cel care, teoretic, nu are nicio legătură cu CJ Hunedoara, dar care candidează la președinția instituției și despre care se spune că, de fapt, ar fi condus din umbră administrația publică județeană.

Dezvăluirea vine chiar din interiorul instituției medicale și a  fost făcută de dr. Marius Vasile Blendea, unul dintre cei mai reputați medici de aici. Blendea explică și motivele care au stat la baza acestei inaugurări ”pe depede-nainte”, dar și cum s-au obținut finanțările pentru acets proiect!

”La noua secție de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Deva a avut loc, tocmai astăzi, o nouă inaugurare prematură. De ce acum? Pentru că este campanie electorală, nicidecum pentru că PSD-ului i-ar păsa de soarta sistemului medical. Chiar dacă nu sunt toate avizele necesare obținute, chiar dacă secția nu poate funcționa încă, tăierea panglicii s-a făcut cu singurul scop, acela de atragere de capilal electoral. De ce să taie PSD panglica inaugurală? Doar pentru că Spitalul Județean de Urgentă este în subordinea CJ-HD? Nu întâmplător, pesedeii “au uitat” să spună că banii pt finalizarea secției de cardiologie au venit de la guvernul liberal Orban, în urma demersurilor făcute de managerul Interimar Bianca Glodean și de mine, în calitate de Director Medical (în scurta perioada de 2 săptămâni în care am condus spitalul dupa plecarea conducerii militare). Să nu uităm nici faptul că banii pentru aparatura medicală din secția de cardiologie, au venit din partea Primăriei Deva, peste 100.000 de euro, și cu toate acestea Primarul Florin Oancea și Prefectul județului Vasilică Potecă nu au fost invitați la ceremonia de inaugurare. Cum nu au fost invitați nici reprezentanții Episcopiei Devei si Hunedoarei ori ai firmelor private, de asemenea implicate financiar în dotarea secției. Așa ar fi fost frumos, corect, moral și elegant, domnule Laurentiu Nistor!! Personal, m-aș fi bucurat dacă greii psd-ului hunedorean și-ar fi rapit 15 minute din timpul prețios, pentru a vizita și secția de chirurgie, cea mai grea secție a spitalului, cu cele mai grave cazuri, care a fost lăsată ultima pentru reabilitare. Pe de alta parte aș vrea să-i felicit pe medicii cardiologi, în frunte cu doctorul Costi Blaj și personalul secție de cardiologie, pentru profesionalismul și dedicația cu care au contribuit la reorganizarea activității în noua locație. Vă urez mult succes, dragi colegi”,a  scris dr. Blendea pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Oficialii PSD ai Consiliului Județean Hunedoara au anunțat astăzi că noua Secție Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Deva a fost finalizată și este funcțională. Lucrările au început în urmă cu mai bine de un an.

De la inaugurare nu a lipsit deputatul Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara, cel care, teoretic, nu are nicio legătură cu CJ Hunedoara, dar care candidează la președinția instituției și despre care se spune că, de fapt, ar fi condus din umbră administrația publică județeană.

Carmen COSMAN – PREDA