Încă o minciună a PSD, DEMONTATĂ de DNA: Tiberiu Iacob – Ridzi nu este cercetat în niciun dosar!

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, nu este suspect, învinuit sau inclupat în niciun dosar instrumentat de DNA. Au spus-o astăzi chiar procurorii anticorupție, după minciunile lansate în spațiul public în această campanie electorală, dar și în precampanie.

Precizarile procurorilor anticorupție vin tocmai ca urmare a minciunilordezinformărilor aruncate pe piață cu precădere din zona PSD și a apropiaților candidatului acetsui partid la funcția de primar al Petroșaniului, Costel Avram, care, la rândul său, a lăsat să se înțeleagă acest lucru. Numai că este, așa cum spuneam, doar o dezinformare grosolană, fără nicio legătură cu realitatea.

“O minciună rostogolită în spațiul public de candidatul PSD la funcția de primar al Petroșaniului și de unii apropiați ai acestuia este demontată astăzi de DNA, care certifică faptul că NU am calitatea de SUSPECT, de ÎNVINUIT sau de INCULPAT în vreo cauză penală instrumentată de procurorii anticorupție. Este un document oficial pe care l-am primit chiar astăzi de la DNA, un document care răstoarnă minciunile promovate de candidatul PSD Petroșani și apropiații lui atât în această campanie electorală, cât și în precampanie. Întreaga activitate de până acum mi-am desfășurat-o cu ONESTITATE și RESPONSABILITATE, iar acest lucru a putut fi observat de orice om de bună credință.
Am primit până acum 4 (PATRU) soluții de neîncepere a urmării penale la tot atâtea sesizări făcute de PSD, direct sau prin interpuși, am fost hărțuit la aproape fiecare proiect pe care l-am propus pentru dezvoltarea municipiului Petroșani dar, cu încredere în Dumnezeu și cu sprijinul direct al dumneavoastră, am reușit”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

PSD este obișnuit cu plângerile penale inventate. Așa au făcut și pentru proiectul din Parâng, pentru care au căutat motive să nu îl finanțeze, dar toate s-au finalizat cu NEÎNCEPEREA URMĂRIRII PENALE!

Dosarul 103/ P/ 2011 – NUP!

Prima plângere a fost în 2011. Vizați funcționari publici din Primăria Municipiului Petroșani și reprezentanți ai constructorului. Destinatar: DNA Serviciul Teritorial Alba Iulia.

Faptele reclamate făceau referire la favorizarea cu bună știință a firmei câștigătoare a contractului de lucrări pentru proiectul ”Dezvoltarea domeniului schiabil din Parâng”, dar și decontarea unor sume de bani pentru lucrări care în realitate nu erau executate. Fals intelectual, abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la abuz în serviciu sau fals în înscrisuri. Toate aceste aspecte le-au cercetat procurorii anticorupție. La finalul anchetei rezoluția a fost clară: neînveperea urmăririi, pentru că fapta nu există!

Dosar 673/P/2015 – Clasare!

”Denunțătorul” era de această dată Viorica Macavei, care avea o mai veche supărare politică pe primarul Tiberiu Iacob – Ridzi. Firesc, s-a apropiat de detractorii edilului din Petroșani. S-a înscris chiar și în PMP, partid care îl avea ca lider local pe fostul președinte al PSD Petroșani, Haralambie Vochițoiu, veșnicul opozant din urma (sau umbra?!) lui Iacob – Ridzi.

Destinatar: DNA București – Secția de Combatere a Corupției de data aceasta. Fapte reclamate: Abuz în serviciu, deturnare de fonduri, trafic de influență tot în legătură cu domeniul schiabil din Parâng,dar de la momentul proiectării. Vizat: primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Cauza a fost clasată la finalul cercetărilor, pentru că faptele nu există

Dosarul 562/P/2016 – Clasare!

Acuzațiile de abuz în serviciu și deturnare de fonduri au fost disjunse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. În 2018, procurorii hunedoreni au dispus clasarea cauzei sub ambele aspecte disjunse, tot pentru neexistența faptelor reclamate.

Dosarul ratrakul – Clasare!

Ultimul este un dosar care vizează achiziționarea unui utilaj de tip ratrak, în cadrul proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil din masivul Parâng. Același ratrak de care vorbește acum administratorul public – candidat PSD Costel Avram. Plângerea a fost formulată în 2014, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de Corpul de Control al Primului Ministru. Cine era la acea vreme Prim Ministru? Victor Ponta – PSD!

În actele de cercetare se arată că, acest obiectiv de invesiții – fix cel pentru care PSD a inventat motive și plângeri ca să nu mai aloce bani pentru finanțarea lui – presupunea și dotarea cu instalații și utilaje tehnologice de producere a zăpezii artificiale și alte obiective. Echipamentele au fost achiziționate, după ce o comisie a constatat existența tuturor utilajelor și echipamentelor. În cursul urmăririi penale, s-a mers și la constructor, unde nu au fost constatate nereguli, dar și în Parâng, unde s-a stabilit că ratrakul cumpărat există și este folosit conform destinației. Cauza în care s-au efectuat cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de fals intelectual, așa cum a fost înaintată de Corpul de Control al lui Ponta, a fost clasată pentru același motiv că faptele nu există!

Carmen COSMAN – PREDA