Incompetența ridicată la rang de artă la Consiliul Județean Hunedoara. Secția de Cardiologie deschisă FĂRĂ AVIZELE LEGALE

Conducerea PSD a Consiliului Județean Hunedoara și-a dat dovada INCOMPETENȚEI pe care a și ridicat-o la rang de artă! A inaugurat în plină campanie electorală secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Deva, cu deputatul Laurențiu Nistor în prim plan, fără ca secția să aibă AVIZELE LEGALE NECESARE. Laurențiu Nistor e președintele PSD Hunedoara și, mai presus de toate, e candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Dar fără să aibă nimic concret realizat în ultimii 4 ani în care social – democrații au condus administrația publică județeană, mai – marii CJ Hunedoara și-au adus șeful politic la inaugurarea unei secții ce nu poate funcționa în lipsa acestor avize: ale ISU și ale DSP!

După 24 de ore de la inaugurare, medicul care ieri era amfitrionul festivităților, și-a dat seama că de fapt secția nu își poate începe activitatea. Iar autorizațiile nu au fost luate pentru că, așa cum reiese din documentul pe care vi-l prezentăm în facsimil, lucrarea nu e finalizată! Nu are prevăzută o scară exterioară de evacuare.

Grav este că, potrivit informațiilor noastre, în prezent bolnavii sunt pe secția veche, iar medicamentele și aparatele ar fi fost duse pe sectia nouă.

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a emis în această seară un comunicat de presă în care vine cu precizări referitoare la Memoriul primit de Instituția Prefectului-Județul Hunedoara din partea Spitalului Județean de Urgență Deva, semnat de o echipă de medici condusă chiar de dr. Blaj Constantin, referitor la inaugurarea și începerea activității în noua secție de Cardiologie.

 

”1. Este de neînțeles faptul că prin memoriul semnat în numele instituției medicale de către dr. Blaj Constantin, fără nicio semnătură a conducerii spitalului, Instituției Prefectului i se cere găsirea unei soluții pentru începerea în condiții de legalitate a activității, acum,  la 24 de ore de la inaugurarea oficială, transmisă în spațiul public, la care au participat conducerea Consiliului Județean Hunedoara și deputatul  PSD de Hunedoara, Laurențiu Nistor.

  1. Este inadmisibil ca acum să fie cerut sprijinul prefectului județului pentru obținerea avizelor necesare, activitatea medicală în secția de cardiologie începând fără a fi fost efectuată recepția lucrărilor pentru că nu au fost obținute avizele obligatorii de la Inspectoratul pentru situații de Urgență și de la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara.
  2. Am considerat că inaugurarea al cărei amfitrion a fost domnul dr. Blaj Constantin a presupus existența tuturor avizelor legale pentru funcționare în condiții de securitate sanitară.

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a încercat să-l contacteze, încă de ieri, pe șeful secției, dr. Blaj Constantin, pentru lămurirea situației, dar acesta nu a răspuns apelurilor telefonice.

Prefectul atrage atenția Consiliului Județean Hunedoara, în calitate de administrator al  S.J.U. Hunedoara, că este răspunzător pentru punerea în pericol a siguranței și a vieții pacienților și a personalului medical. Vasilică Potecă mai precizează că investiția Ministerului Sănătății are drept scop creșterea calității actului medical în județul Hunedoara, nicidecum folosirea acesteia în scopuri electorale de către actuala conducere a Consiliului Județean Hunedoara și a deputatului PSD Laurențiu Nistor”, se arată în comunicatul de presă al Prefecturii Hunedoara.

În memoriul semnat de șeful secției Cardiologie, dr. Constantin Blaj, împreună cu medici specialiști cardiologi, se arată că:

În acest context (al deschiderii secției, n.n.) fără autorizația ISU și fără autorizația sanitară de funcționare, recepția nu a putut fi efectuată, punându-ne în situația de a nu putea muta pacienții în noua secție.”

În Memoriu se mai precizează că:

„Prin situația creată, sunt puse în pericol siguranța și viața pacienților și a personalului, așadar și siguranța populației din județul Hunedoara. Situația este suplimentar agravată prin expunerea personalului medical și a pacienților la riscul cu contaminare SARS-COV 2, în absența unor circuite epidemiologice coerente și a unor spații corespunzătoare de izolare, spații care sunt prevăzute doar în noua secție.”

Potrivit prefectului județului, această investiție ar fi trebuit finalizată încă de anii trecuți, când la conducerea Ministerului se aflau membri ai partidului reprezentat de cei care ieri au participat la deschiderea secției, fără autorizațiile legale.

Carmen COSMAN – PREDA