PSD a boicotat ultima ședință a Consiliului Local Petroșani!

Foto: Arhiva

În timp ce vorbesc despre termeni ca ”respect”, ”onoare”, ”responsabilitate”, reprezentanții PSD dovedesc la Petroșani că pun interesul lor personal înaintea interesului cetățenilor! Consilierii locali au fost trimiși, prin votul oamenilor, în forul legislativ local tocmai ca să reprezinte interesele cetățenilor, ale urbei, iar indemnizația și-o iau din banii nostri, ai tuturor plătitorilor de taxe și impozite. Pe reprezentanții PSD Petroșani i-a durut, însă, în cot de ceea ce au promis la învestire și au lipsit în grup de la ultima ședință de Consiliu Local.

Informația a fost făcută publică de un coleg de-al social – democraților din CL Petroșani, de Valeriu Butulescu. De precizat că ședința de consiliu a fost online, așa cum se desfășoară toate ședințele de la începutul acestei crize sanitare din România, deci aleșii locali puteau să fie oriunde la acel moment. Era nevoie doar de un telefon conectat la Internet, pe care îl au!, și de responsabilitate.

Este posibil și să le fi fost trasată ”sarcină” de partid, în speranța că vor putea bloca proiecte de interes pentru locuitorii municipiului Petroșani. De exemplu, la ședința de acum o săptămână, consilierii locali PSD de la Petroșani au votat împotriva unui proiect inițiat de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi și consilierul local Vlad Lăutaru (PNL) prin care tinerii din Petroșani au acces gratuit în sălile de sport aferente unităților școlare.

De data aceasta au lipsit ”în bloc”, mult prea ocupați probabil cu campania electorală.

”În Consiliul Local Petroşani avem un respect colegial pentru reprezentanţii PSD! Am lucrat împreună în acelaşi consiliu vreme de patru ani! Dar la ultima şedinţă ne-au dezamăgit profund! Au lipsit în bloc! Deşi şedinţa a fost on line şi se putea participa printr-o simplă apăsare de tastă, dumnealor au refuzat. Ostentativ. Toţi. Deci e clar un boicot organizat!

Ne-am gândit că o fi vorba de vreun proiect neagreat de PSD! Nici vorbă! S-a discutat problema acoperişului Catedralei Sf Ilie, aflată în construcţie. Că vin ploile toamnei şi edificiul trebuie protejat.

Absenţa consilierilor e şi mai ciudată. Dumnealor totdeauna au susţinut catedrala. Nu cred că acoperişul li se pare inutil. Sunt oameni credincioşi, cu frică de Dumnezeu.

Mirarea e şi mai mare. Preşedintele PSD şi-a declarat în repetate rânduri susţinerea pentru cultele religioase. Din România şi din întreaga lume.

Absenţa tuturor consilierilor PSD are o singură explicaţie. Au primit ordin politic de la Deva să boicoteze şedinţa Consiliului Local (…) Din fericire, toţi cei nouă consilieri PNL au fost prezenţi, iar şedinţa a avut cvorumul cerut de lege. Şi problema acoperişului s-a rezolvat.

Dar absenţa colegilor pesedişti de la ultima şedinţă, la finalul căreia trebuia să închinăm un pahar virtual de şampanie, lasă totuşi un gust amar…”,a  scris pe pagian sa de Facebook Valeriu Butulescu.

Carmen COSMAN – PREDA