La Secția ATI a Spitalului de Urgență Petroșani s-au sistat internările după focarul de COVID. Secția e închisă

COMUNICAT DE PRESĂ

Spitalul de Urgență Petroșani, prin reprezentantul legal, dr. Alin Vasilescu, manager interimar, luând în considerare apariția unui număr de 3 cazuri pozitive la secția ATI într-un interval de timp de 72 ore, prin prezenta vă comunică următoarele:

* începând cu data de 01.10.2020, ora 18:00 se sistează internarea în secția ATI pentru pacienții noi; acest fapt presupune că nu se mai internează în spital pacienți ce pot necesita suport ATI pe parcursul internării;

* personalul angajat pe secția ATI (59 persoane), precum și pacienții existenți pe secția ATI se testează RT-PCR;

* până la venirea rezultatelor testării, pe secția ATI personalul ATI asimptomatic va fi echipat în ținută ”COVID” și va desfășura activitatea obișnuită la pacienții internați pe secție;

* pacienții de pe secția ATI vor fi îngrijiți pe secția ATI, conform patologiei fiecăruia, urmând a se lua alte măsuri după venirea rezultatelor testării.

* în restul spitalului activitatea medicală se va desfășura în condiții obișnuite, conform dispozițiilor și deciziilor în vigoare.

Pentru buna gestionare a cazurilor urgente ce apar în zona Văii Jiului, se vor măsurile de anunțare a Serviciului Județean de Ambulanță și a celorlalte spitale din județ în legătură cu situația apărută.

Ne exprimăm regretul pentru situație și neplăcerile create!

Manager interimar,

Dr. Alin VASILESCU