Opt sportivi au învins telescaunul anul acesta!

Cea de a patra ediție a ineditei competiții de alergare montană Red Bull OutRun the Lift, care se desfășoară în Parâng, a fost una de succes. Opt dintre sportivii aliniați la start au întrecut instalația de transport pe cablu. O competiție de alergare montană de care se leagă direct numele ”șoimului din Parâng”, Toma Coconea, inițiatorul și sufletul acestei manifestări sportive.

În competiție s-au înscris 200 de sportivi din întreaga țară, limita maximă în aceste vremuri dificile, așa cum le-a numit Toma Coconea. Și vorbim inclusiv despre alergători căliți chiar și la cupe mondiale de profil.

”S-au luat toate măsurile de siguranță, au avut în kit-uri măști, dezinfectanți. Anul trecut au fost trei sportivi care au reușit să întreacă telescaunului, anul acesta mă aștept la 7 -8. Sunt foarte buni sportivi. Cei mai buni sportivi de alergare montană din România, care participă și la cupe mondiale”, spunea Toma Coconea la începutul competiției de alergare montană.

Și s-a dovedit că a avut dreptate, iar 8 sportivi au fost mai rapizi decât telescaunului.

Alături de Toma Coconea, la startul acestei competiții a fost și cunoscutul ultramaratonist Tiberiu Ușeriu, cel care le-a dat și câteva sfaturi participanților.

”Mă bucur foarte mult pentru orice competiție care se organizează pe partea aceasta de sport, pentru că sportul de masă trebuie promovat. Eu cred că se pot realiza multe lucruri prin sport. Cu Tomi sunt mai apropiat de vreo 7 ani și ne susținem unul pe altul foarte mult, ceea ce este foarte important mai ales în această perioadă prin care trecem cu toții. Atâta timp cât pot să motivez, ca să zic așa, eu mă bucur foarte mult de acest lucru”, a declarat Tiberiu Ușeriu.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a precizat că această competiție, dar și implicarea lui Toma Coconea și a lui Tiberiu Ușeriu înseamnă foarte mult pentru Petroșani și Parâng.

”Este a patra ediție, este meritul lui Tomi că reușește să aducă din ce în ce mai mulți sportivi. Anul acesta, din ce mi-a spus el, au rămas foarte mulți sportivi care nu au mai putut să se înscrie din cauza pandemiei, pentru că trebuie să păstrăm un anumit număr de participanți, însă sunt convins că începând cu anul viitor vom face mai multe astfel de acțiuni cu scopul de a promova Parângul și de a promova valorile pe care  noi le avem. Tomi este deja un simbol al României, nu numai al Petroșaniului, iar Parângul trebuie să devină ceea ce este și normal, adică un punct de atracție atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă

De la prima ediție, Primăria Petroșani este coorganizator și susține o parte din banii necesari pentru organizarea acestei competiții al cărei suflet este Toma Coconea.

Carmen COSMAN – PREDA