Vetuța Stănescu, secretar de stat MLPDA: ” Vom fi în continuare alături de fiecare cetățean al Văii Jiului care are nevoie de sprijin”

Vetuța Stănescu, secretar de Stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei și președinte interimar al PNL Hunedoara, a reiterat astăzi sprijinul și susținerea Guvernului față de Valea Jiului.

Prezentă într-o conferință de presă la Petroșani, alături de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi, Vetuța Stănescu a amintit doar câteva dintre momentele în care Guvernul Orban și-a manifestat susținerea față de Valea Jiului. De fapt, prima ordonanță a Executivului după învestire, în noiembrie anul trecut, a fost pentru minerii de la SNIMVJ care protestau de zile întregi blocați în subteran pentru măsurile de protecţie socială acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective, fără să fie băgați în seamă de fostul Guvern PSD condus de Viorica Dăncilă.

În calitate de reprezentant al Guvernului României pot să vă spun că Valea Jiului a fost întotdeauna o prioritate pe agenda Guvernului. O să vă spun că Valea Jiului pentru Guvernul Orban a reprezentat o prioritate încă din momentul în care minerii s-au blocat în subteran și PSD i-a uitat acolo, fără să le acorde drepturile salariale, Guvernul a fost alături de Valea Jiului în iunie, când au fost acele inundații și imediat a rezolvat problema infrastructurii și a alocat banii necesari, după cum și sumele necesare pentru familiile care și-au văzut munca de o viață luată de ape. Nu în ultimul rând, săptămâna trecută Guvernul Orban a fost alături de Valea Jiului, alocând banii pentru reabilitarea șoselei de centură din Petroșani. Este o dovadă că noi, în calitate de reprezentanți ai PNL și ai Guvernului suntem alături de Valea Jiului. Vom fi în continuare alături de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi , dar și de fiecare cetățean al Văii Jiului care are nevoie de sprijin și de resursele necesare pentru a se dezvolta”, a declarat la Petroșani Vetuța Stănescu, secretar de Stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Aceasta a subliniat faptul că Valea Jiului are o șansă imensă de a se dezvolta cu fonduri europene, bani dedicați zonelor miniere aflate în traziție.

”Valea Jiului acum are niște oportunități incredibile. Oportunitățile sunt reprezentate de fondurile europene. Dl. primar Tiberiu Iacob – Ridzi are experiența necesară  să acceseze aceste fonduri și sunt convinsă că Valea Jiului va fi pe un drum de dezvoltare incredibil. Avem avantajul că pentru sumele alocate prin fondurile europene Valea Jiului nu are competitor. Totul este să reușim să le atragem, astfel încât să dezvoltăm turismul, infrastructura și nu în ultimul rând să susținem mediul de afaceri. O creștere economică în Valea Jiului este aboslut necesară pentru a ne dezvolta și a progresa”, a mai spus secretarul de stat în MLPDA.