Scandal la Petroșani pe bannerele electorale. PSD ar fi încercat să obțină autorizația de pe poziții de forță

Este scandal la Petroșani pe bannerele electorale ale social – democraților, care au încercat să le amplaseze înainte de a obține autorizația necesară. De fapt câteva au fost și amplsate, în lipsa documentelor legale. Sunt materiale de promovare care pot fi amplasate doar în precampanie și pentru care PSD ar fi încercat să obțină autorizațiile necesare de pe poziții de forță și chiar cu amenințări, confirm primarului Tiberiu Iacob – Ridzi. Pe de altă parte, social – democrații susțin că PSD este împiedicat să își facă campanie electorală.

PSD a depus cererea joi, pentru 8 locații, dar încă nu a fost analizată de primarul Petroșaniului. Solicitarea parcurge niște pași procedurali până ajunge la semnat la edilul urbei și, conform legii, răspunsul poate fi dat într-un termen de maximum 30 de zile. Niciodată însă nu a durat atât, însă pentru PSD două zile par să fie un timp suficient de așteptare.

În consecință, senatorul PSD Cristian Resmeriță, cel care intră și anul acesta în cursa electorală pentru Parlament de pe poziția 1 pe listele pentru Senat, a anunțat imediat că ”Ridzi consideră Petroșaniul moșia sa” și că PSD ar fi împiedicat să își facă campanie electorală.

”Organizația PSD Petroșani este împiedicată de primarul Petroșaniului Tiberiu Iacob Ridzi, să amplaseze bannere pentru campania electorală. Acesta refuzând să elibereze autorizația pentru amplasarea bannerelor. Din punctul meu de vedere domnul primar Ridzi se poartă cu un tupeu de febră galbenă, încercând să împiedice PSD, să își facă treaba”, se arată într-un comunicat al senatorului PSD Cristian Resmeriță, care susține că Ridzi ”se poartă abuziv” și că ”trebuie să înțeleagă că nu este stăpânul orașului”â

Acțiune în forță

Primarul municipiului Petroșani Tiberiu Iacob – Ridzi a explicat însă că, de fapt, senatorul Cristian Resmeriță a încercat să obțină autorizația de pe poziții de forță și chiar cu amenințări. Ridzi spune că, de fapt, Resmeriță consideră Valea Jiului propria sa moșie.

”Joi au depus cerere pentru bannere și, pentru că nu le-am dat încă autorizația, senatorul a venit să pună bannere-le, dar l-am oprit. Le-am spus să aibă răbdare că încă nu am analizat lucrurile, nu știu exact care vor fi locațiile. A venit la mine în birou, și, cu un tupeu fantastic, a cerut să-i semnez pe loc. A încercat să obțină semnătura de pe poziții de forță, cu amenințări. I-am spus că, în baza legii, am 30 de zile să răspund, dar sigur că o să răspund mai repede, numai să aibă puțină răbdare. Niciodată nu am ținut 30 de zile o chestiune de genul acesta. În maximum o săptămână am dat răspuns la toată lumea. Nu eu consider Petroșaniul moșia mea. Senatorul consideră Valea Jiului moșia lui”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Nu este prima dată când PSD încearcă să arunce vina pentru bannere în ”curtea” primarului Tiberiu Iacob – Ridzi. Să ne aducem aminte că, în precampania electorală pentru locale același lucru l-a făcut și Costel Avram, candidatul PSD la funcția de primar al Petroșaniului.

Se plângea atunci Costel Avram că i-a refuzat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi dreptul de a avea bannere publicitare în perioada de precampanie electorală. Nu îi refuzase nimeni cererea pentru emierea certificatului de urbanism, dar că a fost depusă foarte de târziu.

Carmen COSMAN – PREDA

Avram și PSD nu au (încă!) bannere publicitare din vina lor. Cererea a fost depusă în urmă cu doar câteva zile și sunt pași legali de parcurs! (DOCUMENTE)