Aroganță: ”Partidul Social Democrat și Cristian Resmeriță nu așteaptă după nimeni!”

”Partidul Social Democrat și Cristian Resmeriță nu așteaptă după nimeni, cu atât mai puțin după primarul Tiberiu Iacob – Ridzi”. Acesta este răspunsul halucinant al senatorului PSD Cristian Resmeriță, întrebat fiind de ce nu a așteptat obținerea autorizației legale pentru a-și amplasa bannerele pe domeniul public al municipiului Petroșani. Autorizație care, de altfel, a  și venit astăzi, după fix 5 zile lucrătoare de la depunerea cererii!

PSD Petroșani și senatorul Cristian Resmeriță, cel care deschide lista pentru Senat a PSD Huneodara la alegerile parlamentare, nu au ținut cont de prevederile legale. Și-au urcat bannerele pe stâlpi fără avizele absolut obligatorii, astfel că municipalitatea a dispus îndepărtarea lor până la intrarea în legalitate, așa cum de altfel prevede legea.

În tot acest context, tot senatorul Cristian Resmeriță s-a supărat, declarând, așa cum spuneam anterior, că: ”Partidul Social Democrat și Cristian Resmeriță nu așteaptă după nimeni, cu atât mai puțin după primarul Tiberiu Iacob – Ridzi”, deși nu vorbim despre decizia unui primar, ci despre LEGE! Mai mult, spune că nu mai are nevoie de cele 6 bannere aflate în custodia Poliției Locale și că nu mai afișează la Petroșani niciun astfel de material electoral. În plus, într-o demonstrație de forță și tupeu, a mai confecționat un banner pe care aleșii locali de la Petroșani l-au purtat între sediul de campanie al PSD (același pe care l-a avut Costel Avram) și sediul Primăriei Petroșani, abandonându-l apoi pe scări. Dar nu înainte ca Resmeriță să lanseze un atac virulent la adresa primarului Tiberiu Iacob – Ridzi, chiar din fața primăriei.

Totul pentru că nu a putut obține autorizația pe loc, așa cum ar fi dorit, după cum a declarat în urmă cu două zile primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Iată câteva dintre declarațiile cel puțin surprinzătoare ale senatorului PSD Cristian Resmeriță, cel care ne reprezintă  în Parlamentul României, acolo unde se ”făuresc” legile acestei țări. Legi pe care, de prea multe ori, unii le consideră facultative!

 • Domnul primar Iacob – Ridzi își arată nivelul politic la care este în momentul de față. Este un primar care se ocupă de pusul bannerelor și datul bannerelor jos. După 13 ani de primărie atâta știe, atâta a învățat el (n.r. – fără să spună că amplasarea nu era autorizată și sfida legile în vigoare)
 • Un primar dictator, care dorește doar el să-și vadă fața pusă pe anumite bannere, afișe (n.r. Iacob – Ridzi nu candidează la alegerile parlamentare!). Probabil cultul personalității și al răutății este moștenit din vremea în care era membru al PDL
 • În cursul zilei de ieri, dl primar și-a permis, nu știu cum, să dea jos cele 6 bannere pe care PSD le-a pus în Petroșani (n.r. – bannere care nu aveau avizele legale necesare!)
 • primarul Ridzi a furat cele 6 bannere pe care PSD le-a montat. Am vrut să le fac plângere penală pentru furt, însă aș ataca oameni nevinovați (n.r. – bannerele sunt în custodia Poliției Locale, conform legii. PSD le poate oricând recupera de acolo!)
 • primarul ne-a dat în această dimineață o aprobare pentru a pune 5 bannere din cele 8. PSD renunță la o astfel de campanie în municipiul Petroșani
 • Îi lăsăm dl primar Ridzi și cele 6 bannere pe care le-a subtilizat ieri și am mai făcut eu unul pe banii mei. Noi renunțăm la a mai pune bannere în municipiul Petroșani
 • Îl lăsăm pe domnul primar Ridzi să își pună moaca (!) peste tot, pe toți stâlpii, pe toate gardurile, pe toți pereții (n.r. Iacob – Ridzi nu candidează!)
 • Poate dorește să își facă geacă de iarnă din ele sau ce dorește
 • Partidul Social Democrat și Cristian Resmeriță nu așteaptă după nimeni, cu atât mai puțin după primarul Tiberiu Iacob – Ridzi
 • Cererea a fost depusă marți, era timp suficient să ne dea aporbare până la sfîrșitul săptămânii (n.r. – deși au trecut doar 5 zile până la avizare! Termenul legal este de maximum 30 de zile)
 • Îi transmit: sunt cu ochii pe tine, în toți anii care urmează!

Sunt doar câteva dintre declarațiile de astăzi ale senatorului PSD, cu precizarea că și celelelate sunt pe aceeași idee.

Carmen COSMAN – PREDA

 

Scandal la Petroșani pe bannerele electorale. PSD ar fi încercat să obțină autorizația de pe poziții de forță