Masă caldă gratuită pentru elevii de la Școala 2 din Petroșani

Foto: Arhiva

Copiii care învață la Școala Gimnazială nr. 2 din Petroșani vor beneficia de o masă caldă gratuită. Propunerea a venit din partea primarului Tiberiu Iacob – Ridzi în urma discuțiilor avute cu inspectorul școlar general al ISJ Hunedoara, Ilie Pârvan.

”Am vorbit cu dl inspector școlar general, dl Pârvan, și Școala 2 a fost introdusă, la propunerea mea, în programul national Masă caldă pentru toți copiii. Am considerat că Școala 2 se încadrează cel mai bine în condițiile legate de servirea mesei în mod gratuit de către toți copiii. Acest program național se dorește a fi extins la toate școlile din România”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Nevoia unui astfel de proiect implementat la nivel național a aparut în contextul în care un număr mare de elevi se află în situație de eșec școlar sau abandonează/ părăsesc timpuriu școala, frecventarea școlii fiind direct influențată de condițiile socio-economice și geografice defavorabile (distanțe mari și/sau trasee dificile de la domiciliu la unitatea de învățământ, lipsa mesei de prânz, etc.).

Carmen COSMAN – PREDA