Accident cu 3 răniţi pe DN 66, în localitatea Băniţa

Trei persoane au ajuns la spital în urma impactului dintre un autoturism, o autoutilitară şi un autotren. Accidentul s-a produs în această dimineață pe DN 66, pe raza localității Bănița. Echipaje de pompieri ale Detaşamentului Petroşani, specializate în descarcerare şi prim ajutor, au intervenit pentru salvarea victimelor.

La locul producerii accidentului, echipele de intervenţie au găsit în autoturism un bărbat de 28 de ani încarcerat şi alte două persoane, un bărbat de 62 de ani şi o femeie de 48 de ani, politraumatizaţi dar conştienţi.

”Concomitent cu operaţiunile de descarcerare cele două echipaje de prim ajutor şi o echipă a SAJ Petroşani au acordat îngrijiri răniţilor şi i-au stabilizat. Cele 3 victime au fost transportate la UPU Petrosani pentru investigaţii şi tratamente suplimentare”, a declarat Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.

Potrivit polițiștilor, vinovat de producerea acestui accident rutier ar fi șoferul de pe TIR.

”În data de 19.10.2020, în jurul orei 10:31, Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată despre faptul că, pe D.N. 66, în afara localităţii Bănița, a avut loc un accident rutier. Echipa operativă deplasată la fața locului, din primele cercetări, a stabilit că un bărbat de 42 de ani, din comuna Pui, în timp ce conducea autoren (TIR), pe sensul de mers Hațeg – Petroșani, nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul (microbuz) din fața sa, condus de un bărbat de 48 de ani, din comuna Vânători, care se angajase în efectuarea manevrei de viraj la stânga, intrând în coliziune față-spate cu acesta. În urma impactului, autoturismul (micorbuz) a fost proiectat pe sensul opus, intrând în coliziune cu autoturismul care circula din sens opus, condus de un tânăr de 28 de ani, din judeţul Teleorman. În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto în vârstă de 28 de ani şi a doi pasageri, un bărbat în vârstă de 62 ani şi o femeie de 48 de ani, ambii din judeţul Teleorman, aflaţi în autoturismul condus de tânăr”, au precizat reprezentanții IPJ Hunedoara.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală. În urma accidentului, traficul auto a fost complet blocat.

Carmen COSMAN – PREDA

(Foto: ISU Hunedoara)