Consiliul Județean Hunedoara se repară și se renovează. Pe bucăți. Prin încredințare directă!

Sursa foto: Gazeta de dimineata

Sute de mii de lei a alocat doar anul acesta Consiliul Județean Hunedoara, sub conducerea PSD, pentru diverse lucrări de renovare. Pe bucăți. Sunt mai multe contracte atribuite direct către o firmă ce pare abonată deja la fondurile alocate în acest sens de administrația publică județeană și care primește lucrare după lucrare. Interesant este că firma în cauză, care în 2019 a avut raportat 7 angajați, are ca obiect principal de activitate ”Baruri și alte activități de servire a băuturilor”.

În conformitate cu prevederile art. 7 alin. (5) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, autoritățile contractante au dreptul de a achiziționa direct produse sau servicii în cazul în care valoarea estimată a achiziției (fără TVA) este mai mică de 132.519 lei, respectiv lucrări, în cazul în care valoarea estimată a achiziției, fără TVA, este mai mică de 441.730 lei.

Iar conducerea PSD a Consiliului Județean Hunedoara a învățat să uziteze din plin de aceste prevederi legale. De exemplu, lucrările de reparații și renovări.

Cel mai recent studiu de caz, o atribuire directă din data de 14 octombrie. Suma: 20.128,50 lei. Beneficiar Florimar Cominvest care trebuie de acești bani să execute ”lucrări de renovare” la Centrul Militar Județean. Atoritate contractantă: UAT Județul Hunedoara.

În 24 septembrie, altă atribuire directă. Suma: 46.165 lei. Obiectul contractului: ”Lucrări de renovare și reparații capitale!. Pentru canalizarea și trotuarul din curtea interioară ale CJ Hunedoara. Autoritatea contractantă și ofertantul rămân neschimbați.

În data de 7.07.2020 o altă atribuire directă. În valoare de 191.245,50 lei. Evident, tot ”lucrări de renovare” și tot Consiliul Județean Hunedoara, cu ofertant Florimar Cominvest SRL. De acești bani, conform descrierii contractului de pe SICAP, firma în cauză trebuie să execute ” Renovări la constructii existente , constand in : reparati la scari , la pardoseli din parchet si/sau granait , placaje cu gresie si faianta , instalatii sanitare si termice, zugraveli interioare si vopsitorii , tavane si pereti din gips carton . Pretul este negociabil functie de complexitatea si cantitatile de lucrari de executat ! Oferta este de 650 lei /mp la suprafata utila reparată”. 

În 14 aprilie mai avem o lucrare cu aceleași ”constante”: CJ Hunedoara, Florimar Cominvest SRL și lucrări de reparații generale și renovări. De data aceasta era vorba despre hala auto de la garajele CJ Hunedoara, lucrare atribuită în mod direct pentru suma de 384.650,50 lei.

Reamintim că și la această oră Consiliul Județean Hunedoara este condus de Mircea Bobora – președinte, respectiv Costel Avram, administrator public. Ambii PSD. În curând Bobora va preda ștafeta către președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, cel care a câștigat alegerile pentru președința CJ Hunedoara. Conform informațiilor de până acum, numele administratorului public nu se va schimba.

Carmen COSMAN – PREDA