Vasilică Potecă: 15 milioane de lei pentru barajul de la Mihăileni

Guvernul a alocat 15 milioane de lei pentru continuarea lucărilor la barajul de la MIhăileni, construcția hidro-energetică aflată în șantier de mai bine de 30 de ani.

Fostul prefect de Hunedoara, Vasilică Potecă, cel care a făcut lobby pentru finanțarea acestui proiect, a anunțat că lucrările vor continua.

”În luna iunie 2020, în urma discuţiilor pe care le-am avut în calitate de prefect al judeţulului la Guvernul României, am fost asigurat că, la rectificarea bugetară din septembrie 2020, pentru continuarea lucrărilor vor fi alocate aproximativ 15 milioane lei. În urma rectificării bugetare, guvernul Orban s-a ţinut de promisiune și a alocat 15 milioane lei, pentru investiţia „Acumularea Mihăileni, pe râul CRIŞUL ALB – jud. Hunedoara”.  Am fost în comuna Buceş și lucrările sunt în desfăşurare, inclusiv cele de deviere a DN 74 Brad – Abrud, în zona acumulării hidrotehnice de pe râul Crişul Alb.Mulţumesc doamnei Vetuţa Stănescu, secretar de stat în cadrul M.L.P.D.A, candidat PNL Hunedoara pentru Camera Deputaţilor, care m-a sprijinit, ori de câte ori am solicitat, în găsirea de soluţii pentru problemele judeţului Hunedoara, a declarat fostul prefect de Hunedoara, Vasilică Potecă, cel care candidează la Senat din partea PNL Hunedoara.

Barajul de la Mihăileni, unul dintre cele mai mari proiecte hidro-energetice din România, se află în şantier de 31 de ani. Investiţia demarat în vara anului 1987 şi trebuia finalizată cinci ani mai târziu. Nu este nici acum terminată, iar lucrările stagnează de mulţi ani.  Proiectul prevedea construcţia unui baraj cu o lungime de aproape 300 de metri şi o înălţime maximă de 24 de metri, precum şi amenajarea unul lac de acumulare cu un volum de peste 10 milioane de metri cubi, o suprafaţă de 110 hectare şi o lungime de 4,5 kilometri. De acest proiect urmau să beneficieze peste 20.000 de oameni din zona Bradului şi numeroasele uzine şi exploatări miniere din zonă din anii 1980, aproape toate dispărute în ultimii ani.

Carmen COSMAN – PREDA