Liderul de sindicat de la INSEMEX a demisionat!

Marius Morar, președintele Sindicatul Liber din cadrul INCD INSEMEX a demisionat, iar surse bine informate spun că demisia acestuia este strâns legată de tensiunile care mocnesc acum la acest institut condus de George Artur Găman.

Practic, spun sursele noastre, Marius Morar a decis să renunțe la poziția de lider de sindicat ca urmare a presiunilor făcute de directorul instituției asupra unor angajați. Nu a vrut să gireze posibilele abuzuri de la INCD – INSEMEX Petroșani despre care vorbesc acum tot mai mulți salariați.

Morar nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Pe de altă parte, în interiorul institutului de securitate minieră din Petroșani se vorbește despre faptul că și creșterea salarială pe grade științifice ar fi operată pe criterii discreționare și că ar exista angajați care ar îndeplini condițiile impuse de normativele legale, dar care nu ar fi primit această majorare salarială.

INCD – INSEMEX Petroșani stă aproape un un butoi de pulbere care arde mocnit. Iar lucrurile sunt în evoluție.Cum spuneam în urmă cu doar câteva zile, directorului Găman I se impută atmosfera de teroare instaurată, iar până la o ”implozie” cu consecințe vizibile în exterior ar mai fi doar câțiva pași!

George Artur Găman (PSD) a fost numit director al INCD – INSEMEX Petroșani în februarie 2014, până atunci fiind șeful Departamentului Securitate Industrialã din cadrul INSEMEX.