Petroșani/ Spațiu pus gratuit la dispoziție pentru aparatul Real Time PCR

Aparatul Real Time PCR ce va fi achiziționat de Spitalul de Urgență Petroșani va funcționa la parterul Policlinii Stomatologice.

Decizia a fost luată în ultima ședință de Consiliu Local, în care aleșii locali au aprobat proiectul primarului Tiberiu Iacob – Ridzi privind atribuirea în folosință gratuită a unui spațiu situat la parterul Policlinicii Stomatologice. Totodată, conform aceluiași proiect, primarul Petroșaniului a fost împuternicit să semneze contractual de dare în folosință.

Reamintim că, la începutul acestei luni a fost aprobat proiectul privind achiziționarea unui aparat de testare Real Time PCR pentru Spitalul de Urgență Petroșani.

” Este foarte important, în această situație pandemică, să avem un aparat de testare COVID – 19 la Spitalul de Urgență Petroșani, unde sunt tratate cazurile grave din toată Valea Jiului, cu atât mai mult cu cât pe o rază de 100 de kilometri nu există niciun aparat REAL TIME PCR care să depisteze prezența acestui virus și durează foarte mult până vin rezultatele testelor. Așa cum am spus încă de la început, sănătatea a fost, este și va rămâne o prioritate pentru mine. Încă de la începutul acestei situații pandemice am alocat fonduri pentru Spitalul de Urgență Petroșani în vederea achiziționării de aparatură medicală și materiale sanitare necesare în lupta cu acest virus și, în calitate de primar al municipiului Petroșani, voi sprijini instituția medicală ori de câte ori va fi nevoie”, a declarat la acel moment primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Carmen COSMAN – PREDA