Drum bun pe DN 7A. O porțiune de drum grav deteriorată are acum covor asfaltic

Patru kilometri din DN 7A Petroșani – Voineasa sunt acum complet reabilitați ca urmare a lucrărilor efectuate în regie proprie de DRDP Timișoara.

Este vorba despre zona Groapa Seacă – Jieț, unde s-a turnat și stratul de uzură.

”Lucrările de așternere a stratului de uzură BA16 de pe DN 7A, în zona Groapa Seacă – Jieț, jud. Hunedoara, s-au finalizat ieri. Reamintim că pe acest sector de circa 4 km, Secția de Producție Lucrări Drumuri a DRDP Timișoara a realizat lucrări de reabilitare in situ. În perioada următoare se vor executa și marcajele rutiere. SDN Deva va mai interveni pe DN 7A și cu alte reparații”, au anunțat reprezentanții DRDP Timișoara.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, a preluat toamna trecută în administrare DN 7A, tronsonul cuprins între km 86+601 – km 105+120, de la DRDP Craiova.  Pentru acest sector de drum a existat un contract de reparație capitală derulat de DRDP Craiova, care a fost reziliat și care acum se dispută în instanță. Din acest motiv, lucrările sunt executate acum în regie proprie de DRDP Timișoara, care va realiza o expertiză pe sectorul de drum respectiv. În urma acesteia se va întocmi documentația pentru scoaterea la licitație a restului de executat din contractul de reparație capitală pentru DN7A sectorul cuprins între km 86+601 – km 105+120, însă numai după ce se va tranșa în instanță procesul aflat pe rol.

Carmen COSMAN – PREDA