Senatorul Resmeriță s-a supărat. Proiectul lui a primit aviz negativ de la Comisia pentru învățământ

După două avize pozitive, a venit și un aviz negativ pentru proiectul senatorului PSD Cristian Resmeriță  care prevede reintroducerea sporului de Valea Jiului pentru unele categorii profesionale . Este vorba doar despre unele categorii, ceea ce a atras o mulțime de comentarii încă de la lansarea inițiativei legislative. De precizat că avizul este unul consultativ și nu împiedică votul în plen.

15 voturi pentru și 7 abțineri a primit în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport proiectul senatorului PSD care prevede reintroducerea sporului de Valea Jiului  pentru personalul didactic calificat de predare şi conducere, personalul medical şi cel din unităţile de asistenţă socială care îşi desfăşoară activitatea în localităţi izolate, inclusiv în localităţile Petroşani, Vulcan, Lupeni, Petrila, Aninoasa şi Uricani din judeţul Hunedoara. Toți aceștia ar urma să primească o indemnizaţie de până la 20% din salariul de bază în raport cu zona geografică respectivă. Avizul negativ nu împiedică cu nimic votul în plen, vot care decide dacă proiectul este sau nu aprobat. De altfel, până acum, inițiativa legislativă, care în luna septembrie a trecut de Senat, a primit aviz pozitiv de la Comisia pentru drepturile omului și Comisia juridică.

”Cu bucurie, în urmă cu două zile am primit vestea că avem încă un aviz favorabil de la Comisia juridică. Ieri după-amiază însă am constatat cu tristețe că PNL dorește să se opună aceste inițiative legislative. Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport a avizat negativ această inițiativă a mea. M-a surprins foarte mult această decizie”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Președintele acestei comisii este deputatul Sorin Câmpean (PNL) și așa a făcut senatorul Resmeriță legătura dintre avizul negativ primit și PNL.

De precizat că din această comisie fac parte deputați de la aproape toate partidele politice cu reprezentare în Parlament, iar cei mai mulți sunt de la PSD.

Carmen COSMAN – PREDA