Minerii de la Lupeni au decis să protesteze. Pentru drepturile salariale pe care le vor primi mâine!

Sunt tensiuni la Lupeni unde peste 100 de mineri au refuzat să intre în subteran pentru că nu și-au primit integral drepturile salariale. Culmea, protestul vine după ce chiar ieri li s-a comunicat că vineri vor primi banii, inclusiv ajutorul de încălzire restant. Interesant este că protestul a fost declanșat la Lupeni, orașul – fief al PSD și locul de unde provine numărul 1 pe lista pentru Senat a PSD Hunedoara, Cristian Resmeriță.

În timp ce administratorul special al CEH, Cristian Roșu, este la Ministerul Economiei, tot pentru problemele Complexului Energetic Hunedoara, directorul companiei, Samuel Dioane, s-a dus să vorbească cu minerii protestatari de la Lupeni.

”Eu sunt la minister, dar dl director Dioane este la Lupeni. Nu știu de ce se întâmplă acest lucru, pentru că am stabilit încă de ieri și am agreat cu sindicatele ca mâine să se vireze sumele restante. Și ajutorul de încălzire pe luna aprilie, ultimul care este restant, se dă tot mâine”, a declarat Cristian Roșu, adminsitratorul special al CEH.

Mâine pentru că astăzi au intrat banii în Trezorerie și trebuie parcurs circuitul financiar.

Pe de altă parte, să ne aducem aminte că la campania pentru alegerile locale au protestat o parte a angajaților de la Mintia. Acum a venit rândul minerilor de la Lupeni, un oraș – fief al PSD și în câteva ore debutează campania pentru parlamentare.

Oricum, nu ar fi prima dată când minerii ar fi folosiți, manipulați în scop politic și asta de pe la Ion Iliescu încoace.

CEH traversează o perioadă extrem de dificilă. Este de anul trecut în insolvență, pe fondul datoriilor extrem de mari către bugetul de stat și furnizori. Iar în ultima perioadă, problemele financiare s-au acutizat, inclusiv după indundațiile fără precedent din această vară care au afectat grav activitatea minei Lupeni, care a fost la rândul ei inundată, pentru prima dată în istorie. Zile în șir, în loc de cărbune, din abataje s-a scos doar apă.

Carmen COSMAN – PREDA

Cum a condus PSD spre faliment Complexul Energetic Hunedoara. Cine au fost directorii și cum au evoluat pierderile