Ventilatoare mecanice, monitoare pentru funcții vitale, viziere, combinezoane, injectomate și mănuși speciale pentru spitalele hunedorene

Guvernul României a distribuit pentru unitățile medicale din județul Hunedoara, în ultimele 30 de zile, bunuri materiale de protecție și pentru tratament „COVID – 19”, în valoare totală de 735.072 lei. De asemenea, un medic ATI de la Timișoara a fost detașat la spitalul din Orăștie, ca urmare a solicitării făcute către Ministerul Sănătății de Vetuța Stănescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.


Sumele necesare pentru achiziționarea acestor tipuri de bunuri au fost alocate cu directa implicare a secretarului de Stat în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Vetuța Stănescu,  care a analizat împreună cu autoritățile medicale hunedorene situația necesarului de urgență pentru șase unități medicale din județul Hunedoara.
Materialele distribuite au constat în ventilatoare mecanice, monitoare pentru funcții vitale, viziere, combinezoane, injectomate și mănuși speciale.

De asemenea, în urma solicitărilor Secretarului de Stat, Vetuța Stănescu, către Ministerul Sănătății, a fost asigurată detașarea de la Timișoara la Spitalul Orăștie a unui medic specialist ATI.

Astfel, la unitatea medicală, s-a suplimentat linia de gardă și s-a creat posibilitatea internării în secția de terapie intensivă a pacienților cu forme grave de COVID 19.

Prefectul județului, Călin Petru Marian, precizează că în următoarele zile, pentru spitalele și serviciile de ambulanță din județul Hunedoara, vor mai fi repartizate aparatură medicală și bunuri de protecție sanitară necesare activității medicale.

Totodată, vor fi luate unele măsuri organizatorice pentru creșterea numărului de paturi din spitalele hunedorene, destinate pacienților infectați cu noul coronavirus, care necesită internarea.