Cu carul înaintea boilor… O mașină a ieșit în decor pe drumul spre Parâng. Parapeții de protecție lipsesc cu desăvârșire…

Drumul spre Parâng a fost asfaltat și nu puțini sunt cei care vor să ajungă cu mașina în munte. Grav este că deși s-a turnat asfaltul, abia acum se lucrează la amenajarea rigolelor, iar pentru elementele de protecție mai avem de așteptat. Consiliul Județean Hunedoara (condus de PSD), titularul proiectului finanțat în proporție de 80% din fonduri guvernamentale prin PNDL, a ales să pună carul înaintea boilor, adică asfaltul electoral înaintea siguranței! Iar accidentele au început din păcate să apară.

Nu puțini sunt cei care au avertizat asupra pericolelor. Oricând se pot produce accidente și asta pentru că drumul este în lucru, dar pe el se poate circula. Iar asfaltul turnat cumva ”pe repede-înainte” îi tentează pe mulți să urce în stațiune cu mașina. Mai mulți decât în perioada în care drumul nu era amenajat. Cea mai mică manevră greșită ori o secundă de neatenție poate transforma drumul într-o adevărată capcană mortală.

Consiliul Județean Hunedoara a anunțat că din data de 15 noiembrie drumul va fi închis. Probabil exact ca anul trecut. Adică doar ca titulatură, nu fizic. Fără vreo barieră suplimentară. Primarul municipiului Petroșani a cerut și anul trecut, a cerut și acum închiderea fizică a DJ 709F. Tocmai pe fondul potențialelor pericole. Anul trecut, oficialii CJ Hunedoara l–au luat pe NU în brațe. E greu de crezut că vor proceda altfel anul acesta. Iar despre asumare, până acum nu am văzut să se întâmple. Slabe șanse pe viitor.

Știți ce este grav? Ca nici nu a venit iarna și accidentele au început. O mașină a ieșit în decor pe drumul Consiliului Județean Hunedoara, cel pe care PSD a încercat să îl folosească electoral la maximum. La locale, Costel Avram – administrator public al județului Hunedoara și candidat la funcția de primar al municipiului Petroșani, s-a pozat cât de des a putut cu această arteră rutieră. Acum, în prag de parlamentare, l-a adus și pe șeful său politic și administrativ, Laurențiu Nistor, la singurul proiect pe care CJ Hunedoara îl derulează în Petroșani. Nistor a mai fost în Parâng. Anul trecut, în prag de alegeri prezidentiale, când la picioarele lui s-au turnat câțiva metri de asfalt.

Revenind la accident, de data aceasta nimeni nu a fost rănit, conform informațiilor noastre. De data aceasta…

Carmen COSMAN – PREDA