Petroșani/ Produsele agricole, comercializate în condiții de siguranță

Începând de luni, halele piețelor sunt închise, dar, pentru ca producătorii agricoli și cumpărătorii să nu aibă de suferit, primarul municipiului Petroșani a decis, la fel ca și în alte localități de altfel, ca vânzarea legumelor și a fructelor proaspete să fie relocată pe platoul din afara halei agro-alimentare.

Și, pentru a vedea modul în care se respectă această decizie, edilul petroșănean a verificat astăzi modul în care se respectă aceste măsuri.

” Am verificat, în această dimineață, respectarea noilor măsuri care se impun în Piața Centrală. În Petroșani sunt asigurate toate condițiile de siguranță pentru desfacerea produselor agricole autohtone”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Halele au fost închise în baza hotărârii adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență ca urmare a restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19. La Petroșani comercianții pot în continuare să își vândă produsele agricole, după ce întreaga activitate a fost mutată în aer liber, cu respectarea tuturor normelor de protecție sanitară.

”Am luat aceste măsuri în conformitate cu Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli și al cetățenilor, care au astfel posibilitatea să se aprovizioneze în continuare cu fructe și legume proaspete, precum și cu alte produse alimentare direct de la producători. Primăria Municipiului Petroșani va asigura în continuare toate condiţiile pentru un comerţ civilizat, în aer liber, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară”, a precizat primarului municipiului Petroșani.

Carmen COSMAN – PREDA