Aparatul Real Time PCR de la Spitalul de Urgență Petroșani, în procedură de achiziții

Aparatul RT – PCR de la Spitalul de Urgență Petroșani a intrat în procedură de achiziții, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, și urmează să ajungă în cel mai scurt timp la unitatea sanitară.

Între timp, se lucrează la amenajarea spațiului și a circuitelor în locația unde acesta va fi amplasat, pusă la dispoziție gratuit de administrația publică locală, prin hotărâre de Consiliu Local.

”Aparatul este în procedură de achiziție. Acest aparat Real Time PCR achiziționat de Spitalul de Urgență Petroșani va deservi întreaga Vale a Jiului”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Aparatul Real Time PCR ce va fi achiziționat de Spitalul de Urgență Petroșani va funcționa la parterul Policlinii Stomatologice, potrivit deciziei adoptate de Consiliu Local Petroșani.

Reamintim că, la începutul acestei luni a fost aprobat proiectul privind achiziționarea unui aparat de testare Real Time PCR pentru Spitalul de Urgență Petroșani.

” Este foarte important, în această situație pandemică, să avem un aparat de testare COVID – 19 la Spitalul de Urgență Petroșani, unde sunt tratate cazurile grave din toată Valea Jiului, cu atât mai mult cu cât pe o rază de 100 de kilometri nu există niciun aparat REAL TIME PCR care să depisteze prezența acestui virus și durează foarte mult până vin rezultatele testelor. Așa cum am spus încă de la început, sănătatea a fost, este și va rămâne o prioritate pentru mine”, a precizat Iacob – Ridzi

Carmen COSMAN – PREDA