Demersurile dau roade. Noua Casă de Cultură a Studenților, tot mai aproape de a ajunge în proprietatea Primăriei Petroșani

Imobilul nefinalizat din centrul municipiului Petroșani, ce ar fi trebuit să găzduiască noua Casă de Cultură a Studenților, are toate șansele de a ajunge în proprietatea Primăriei municipiului Petroșani. S-au făcut deja pași înainte în acest sens.

Acum imobilul este în proprietatea Ministerului Tineretului și Sportului, dar municipalitatea din Petroșani vrea să înființeze aici un mall de servicii sociale, așa că a solicitat transmiterea clădirii în domeniul public al municipiului Petroșani.

Pentru a face toate demersurile necesare, consilierii locali l-au împuternicit în acest sens pe primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Primăria municipiului Petroșani a inițiat procedurile de preluare a clădirii nefinalizate încă din luna iunie și au fost parcurse mai multe etape, iar Ministerul Tineretului și Sportului ar fi de acord cu predarea clădirii.

”După cum se știe, serviciile publice din aparatul de specialitate nu sunt cantonate toat în sediul Primăriei Municipiului Petroșani. Credem că reunirea acestor servicii în cadrul unui mall de servicii sociale va aduce un plus de eficiență serviciului oferit cetățenilor noștri, care vor economisi timp și vor putea să își rezolve prompt problemele”, a  declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Nu este prima dată când administrația publică de la Petroșani solicită această clădire, aflată teoretic ”în conservare”, dar care, nefinalizată și fără pază, se degradează pe zi ce trece. De această data, însă, demersurile au și rezultate.

De 11 ani Ministerul Tineretului și Sportului nu și-a mai îndreptat atenția către această clădire ridicată, abandonată și declarată apoi ”în conservare”.  În 2009 au fost alocați ultimii bani, dar de atunci nu s-a mai făcut nimic. Lucrările de construcție au demarat in toamna anului 1992 și, conform planului inițial, clădirea urmă sa dispună de o sală de spectacole cu 485 de locuri, o discotecă, un restaurant, 12 garsoniere pentru invitați, săli de repetiție pentru formațiile artistice, precum și numeroase alte anexe. A rămas cu pereții. Ar mai fi nevoie de zeci de milioane de lei noi pentru finalizarea ei. Primarul Petroșaniului spune că pentru continuarea lurărlor va fi depus un proiect la Compania Națională de Investiții.

Carmen COSMAN – PREDA