Francisc Gerschner: ”Dacă s-ar fi dorit din partea ProRomânia să avem un viceprimar, treaba era rezolvată”

Fostul candidat la funcția de primar al municipiului Petroșani, consilierul local (ProRomânia) Francisc Gerschner, este de părere că, dacă s-ar fi dorit din partea partidului, ProRomânia putea avea viceprimar la Petroșani. Gerschner dezvăluie că la un moment dat a venit această propunere, din partea primarului Tiberiu Iacob – Ridzi, dar el personal nu a avut mandat de la propriul partid, adică de la ProRomânia. Același partid care nu a considerat necesar nici ca acesta să facă parte din comisia de negociere. Mai mult, Francisc Gerschner recunoaște că a auzit ulterior despre propunerea ProRomânia, respectiv Daniel Ghiurca, și spune că l-a durut acest lucru.

Declarațiile lui Francisc Gerschner vin ca urmare a informațiilor noastre conform cărora, deși la un moment dat era cel mai vehiculat nume pentru a ocupa postul de viceprimar, în realitate ProRomânia, partidul pe listele căruia a candidat, avea din câte se pare, cu totul alte planuri.

Francisc Gerschner : ”Adevărul este că, dacă s-ar fi dorit din partea ProRomânia să avem un viceprimar, treaba era rezolvată. Dar în momentul în care s-a desemnat negociatorul… (…) Acest partid micuț eu l-am scos înspre piața electorală. Nu spun că sunt cel mai puternic om, cel mai cunoscut și cu cea mai mare notorietate, dar am o carte de vizită care mă califică în lupta electorală. Și întotdeauna am fost un corect. Cu ceea ce nu am fost de acord, vă spun sincer, trebuia o comisie de negociere, măcar doi oameni. Și negocierile se poartă și într-o parte, și în cealaltă, nu unidirecțional. Așa era corect, după părerea mea.

La început, vă spun niște secrete, Tiberiu Iacob – Ridzi, m-ar fi dorit în funcția de viceprimar, m-a întrebat dacă vreau să accept această funcție. I-am spus că nu am mandat pentru acest lucru. Eu sunt un om disciplinat din punct de vedere politic și așa mi s-a părut corect.

Ulterior am înțeles că a avut loc o discuție între dl primar și colegul nostru Adrian Zvâncă. Zvâncă a venit și ne-a spus că nu s-au finalizat discuțiile, că mai urmează să ne întâlnim de 2 – 3 ori, nu știu dacă s-a mai întâmplat acest lucru. Între timp au început ședințele Consiliului Local, s-a constituit acest consiliu local, s-au depus jurămintele pentru toi consilierii.

Ulterior am înțeles și eu că da, era varianta Daniel Ghiurca, ceea ce m-a durut foarte tare pentru că, dacă de la început am fi stabilit că noi, cei de la ProRomânia, vrem alt viceprimar, poate îl susțineam și eu, dar jocurile din culise mă deranjează. Vă spun sincer. (…) Hotărârea conducerii partidului, pretențiile la negocieri erau  două locuri de muncă pentru doi oameni calificați și viceprimar. Și eu am agreat aceste pretenții”

Consilier personal al viceprimarului urma să fie nimeni altul decât Adrian Zvâncă, a recunoscut Gerschner.

”Acesta a fost mandatul pentru negocieri, dar la negocieri nu am fost pentru că s-a considerat ca prezența mea să nu fie necesară”, a conchis sursa citată anterior.

Francisc Gerschner spune că va continua să facă ”politica” cetățenilor, care i-au trimis în Consiliul Local pentru a le reprezenta interesele.

Carmen COSMAN – PREDA