Sfaturi de la jandarmii montani

Foto: Arhiva

Jandarmii montani hunedoreni vor fi la datorie în perioada minivancaţei prilejuită de Ziua Naţională. 

În minivacanţa prilejuită de Ziua Naţională a României, peste 120 de jandarmi montani hunedoreni vor acţiona pe raza staţiunilor montane Straja, Parâng, precum și pe traseele turistice din munții Vâlcan, Șureanu și Retezat, unde există hoteluri sau alte facilități de cazare.

Începând de astăzi, jandarmii montani sunt la datorie şi desfăşoară activităţi de informare şi îndrumare a cetățenilor şi administratorilor localurilor publice, pentru a respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-Cov-2.

Jandarmii montani amintesc turiştilor că trebuie evitate aglomerările de persoane, iar purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării fizice sunt măsuri obligatorii.

Având în vedere că prima zăpadă va aduce şi mai mulţi turişti în staţiunile montane, jandarmii sunt pregătiţi să acorde sprijin acestora şi să intervină atunci când situaţia o va impune, precum şi în cazul constatării unor încălcări ale normelor legale în vigoare.

Jandarmii montani recomandă turiştilor să utilizeze pârtiile de schi doar în scopul pentru care acestea au fost amenajate. Este interzis să pătrundă pe pârtiile de schi cu automobile sau orice alt tip de vehicul (snowmobil). De asemenea, este interzis să coboare pe pârtiile de schi utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale. Aceste fapte constituie contravenţii şi atrag răspunderea persoanelor vinovate de săvârşirea lor.

Dacă aveți nevoie de sprijin, apelați numărul unic de urgenţă “112” pentru a solicita intervenția jandarmilor montani.