Straja – aglomerație pe pârtii și în parcare. Distanțare socială? Doar pentru unii

În Straja Covid-ul a înghețat. Ori s-a rătăcit în ceață. La fel ca și regulile de protecție sanitară, care pentru mulți au devenit facultative. Prima tură de schi, aerul curat de la munte i-au vrăjit cu totul, așa că ”distanțarea socială” a ajuns o chestiune facultativă astăzi, în Straja. Stau dovadă fotografiile primite de la cei care au ales astăzi să se relaxeze la munte…S-a deschis sezonul de schi în Straja, după ce tunurile de zăpadă au lucrat din plin în ultimele zile.  Astăzi s-a schiat pe Platoul Soarelui, iar pe Pârtia Constantinescu se făceau ultimele pregătiri. Și nu puțini au fost cei care au urcat la munte să se bucure de zăpadă și aer curat. Numai că, unii cu distanțarea, cei mai mulți – nu!

O bună parte dintre cei veniți la munte au părut să uite cu totul de coronavirusul ce ne-a dat tuturor viețile peste cap și au lăsat regulile de distanțare socială undeva jos, la baza telegondolei. La munte erau ”feriți” de ceață.

Și parcarea s-a umplut de mașini încă de la primele ore ale zilei, dar măcar motorul mașinii nu tușește din atâta lucru… Aglomerația provoacă doar disconfort. Celor care mai vor să urce, ori celor care pleacă.

Oare ce va fi de 1 Decembrie, când s-a anunțat că telegondola va circula gratuit? Toți iubitorii stațiunii au fost invitați să vină la munte. Edilii susțin că vor fi respectate toate normele sanitare pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, adică în cabina telegondolei vor urca maxim 3 persoane şi toate instalaţiile pe cablu vor fi dezinfectate după fiecare uitilzare.

Astăzi lucrurile nu au stat așa și nimeni nu i-a tras de mânecă pe schiori când nu au respectat regulile de distanțare socială…

E clar. Suntem pe cont propriu! ”Factura” distracției de astăzi s-ar putea să o plătim mâine. Sau poimâine…

Să fim sănătoși și mai ales responsbili!