1.200 de tablete pentru elevi au ajuns în județul Hunedoara

1.200 de elevi hunedoreni vor primi miercuri tablete pentru a putea învăța fără probleme de acasă. Este doar prima tranșă achiziționată de Ministerul Educației și Cercetării. Până în data de 15 decembrie, vor veni și celelalte tablete, din totalul de 2.759 repartizate copiilor din județul Hunedoara.

Guvernul României, prin Ministerul Educației și Cercetării, a trimis pentru județul Hunedoara 1200 de tablete electronice, reprezentând prima tranșă din cele 2759 de tablete alocate elevilor din școlile hunedorene, conform Programului național „Școala de acasă”. Dispozitivele cu conexiune la internet au fost recepționate duminică de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și au fost deja predate directorilor unităților de învățământ care au înregistrat solicitări în acest sens în cadrul aplicației informatice naționale.

”Din fonduri guvernamentale ( HG 370 /2020 ), Ministerul Educației și Cercetării a achiziționat prin programul “Școala de acasă” 250 000 de tablete pentru elevii din învățământul gimnazial. Județului Hunedoara i-au fost repartizate 2.759 de tablete. În data de 29 nov.2020 a sosit prima tranșa de 1200 de tablete. Ele au fost repartizate elevilor din mediul rural (ciclul gimnazial) și unor școli din unele cartiere din mediul urban. Până la data de 15 decembrie va veni și a doua tranșă, astfel că elevii de gimnaziu din județ au șansa unui învățământ online de calitate”, a declarat Ilie Pârvan, inspector școlar general în cadrul ISJ Hunedoara.

Dispozitivele vor ajunge miercuri la elevii unităților de învățământ de nivel gimnazial, după configurare, fiind distribuite de către directorii unităților școlare, conform criteriilor de repartizare prevăzute în OMEC 4738/2020, în baza unui Contract de comodat.

Următoarea tranșă de tablete achiziționate în cadrul programului menționat, este așteptată în județul nostru în data de 15 decembrie și va acoperi necesarul dispozitivelor electronice pentru elevii de nivel gimnazial din județ.