Petroșani/ Onor la drapel de Ziua Națională a Românei

Ziua Națională a României s-a serbat anul acesta la Petroșani cu o participare restrânsă și doar printr-un onor la drapel, în prezența reprezentanților administrației publice locale.

Din cauza pandemiei, anul acesta nu a putut fi organizat nici un moment artistic, dar chiar și așa, în aceste condiții speciale, Ziua României, a fost marcată așa cum se cuvine. Tricolorul a fost urcat pe catargul din Parcul ”Carol Screter” și a fost intonat Imnul României.

”1 Decembrie este ziua românilor și a României. Sigur că trăim vremuri complicate, trăim vremuri pe care cu siguranță nu ni le-am dorit niciodată, însă, mai mult ca oricând poporul român și întreaga lume va reuși să treacă și prin această pandemie prin unitate, prin ceea ce înseamnă grija față de cel de lângă tine, față de cei în nevoie. Întotdeauna în vremuri de restriște, cu ajutorul lui Dumnezeu, am reușit să trecem peste toate. Dacă există credință, bunăvoință și iubire față de ceilalți, cu siguranță vom birui. Astăzi, de 1 Decembrie, chiar dacă în alți ani era o altfel de sărbătoare, în sufletul nostru aceste momente trebuie să rămână pentru totdeauna, Aceste simboluri puternice cum sunt Drapelul, Imnul Național, valorile creștine trebuie să rămână și să le transmitem mai departe generațiilor viitoare”, a precizat în alocuțiunea sa, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Și, la acest moment de sărbătoare al nostru, al românilor, părintele Gabriel Bulf a rostit o rugăciune pentru noi toți și a îndemnat la credință și unitate în aceste vremuri dificile.

Carmen COSMAN – PREDA