PSD și-a impus ”interimarul”. Alin Țambă conduce Consiliul Județean până la întoarcerea lui Nistor

Trei propuneri au fost pentru desemnarea persoanei care să preia temporar atribuțiile președintelui Consiliului Județean Hunedoara. Fără nicio surpriză, a fost ales reprezentantul PSD, Alin Țambă, al cărui nume este vehiculat pentru un post de vicepreședinte al administrației județene.

Președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, a fost confirmat pozitiv la testul COVID – 19 și din acest motiv atribuțiile lui trebuiau delegate. Consiliul Județean nu are încă aleși vicepreședinții, la mai bine de două luni după alegeri!, astfel că, potrivit legii, se deleagă un consilier județean care îndeplinește atât atribuțiile președintelui consiliului județean, cât și pe cele ale vicepreședinților.

Alin Țambă a fost propunerea venită de la grupul consilierilor PSD, partid care are o majoritate lejeră în Consiliul Județean, dar au mai fost propuși și Adrian Marcel Goia (PNL) și Viorel Arion (PMP). În urma scrutinului secret la care au participat cei 25 de consilieri prezenți, Alin Țambă a primit 17 voturi „pentru”, Marcel Adrian Goia – 5 și Viorel Arion – 3.

Alin Țambă este profesor și a fost ales consilier local în Consiliul Local al Municipiului Orăștie în mandatele 2012-2016, respectiv 2016-2020. În legislatura 2016-2020, a ocupat funcția de viceprimar al municipiului Orăștie, iar timp de două luni a exercitat atribuțiile primarului ales.

Țambă este unul dintre numele vehiculate pentru funcția de vicepreședinte al CJ Hunedoara, fiind considerat un apropiat al președintelui PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor sau al grupului acestuia.