Doi senatori pentru PNL Hunedoara. Lucica Muntean, cu șanse foarte mari să intre în Senat

În proporție de peste 99%, PNL Hunedoara va avea doi reprezentanți în Senatul României. Județului Hunedoara îi revin, în total 3 senatori. Unul dintre locuri va fi ocupat de Cristian Resmeriță (PSD), iar celelate două locuri revin, prin redistribuire, Partidului Național Liberal.

Astfel, în Senat ar urma să intre fostul prefect de Hunedoara, Vasilică Potecă, respectiv Lucica Dina Muntean, proaspăt aleasă viceprimar al municipiului Petroșani. Ca urmare a rezultatelor obținute la alegerie parlamentare de duminică, PNL Hunedoara a reușit să își conserve rezultatele de acum 4 ani și chiar să crească puțin în preferințele electoratului. După alegerile din 2016, PNL a obținut un post de deputat și unul de senator. Acum își păstrează postul de deputat, aceasta fiind Vetuței Stănescu – secretar de stat în MLPDA, dar, în proporțe de peste 99%, obține două posturi de senator.

Prin intrarea în Senat a Lucicăi Muntean, Valea Jiului va avea doi senatori: pe Cristian Resmeriță (PSD) și actualul viceprimar al municipiului Petroșani. De precizat că, de la Monica Iacob – Ridzi încoace, partidele de dreapta nu au mai avut un reprezentat în Parlament din Valea Jiului.

Pe de altă parte, de menționat că PNL Hunedoara este printre puținele, dacă nu singura organizație liberală  din țară care reușește să crească de la alegerie locale în preferințele electoratului.

Cât privește Camera Deputaților, cele 6 locuri ar urma să revină, inclusiv prin redistribuire, celor de la PSD -3, unul PNL, unul USR+ și unul AUR.

Carmen COSMAN – PREDA