Bani europeni pentru îmbunătățirea condițiilor de învățământ, la Lupeni

285.750 de lei este suma alocată pentru elaborarea proiectului tehnic în vederea reabilitării Școlii Gimnaziale nr. 1 din Lupeni. Lucrarea a fost deja scoasă la licitație de Primăria Lupeni, iar banii vin din fonduri europene.

Proiectul prevede elaborarea proiect tehnic și a detaliilor de execuție pentru obiectivul ”Școala Gimnazială nr. 1 Lupeni – Reabilitare și echipare școală și reabilitare căi de acces la școală în zona dintre străzile Bisericii și Pădurarilor”. ”

”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii Școlii Gimnaziale nr.1 Lupeni este necesară pentru îmbunătățirea condițiilor normale de desfășurare a activităților. Scopul proiectului este creșterea calității sistemului de învățământ școlar și îmbunătățirea infrastructurii prin îmbunătățirea calității învățământului și oferirea de condiții adecvate desfășurării procesului instructiv – educativ”, a precizat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Practic, pentru un proces educațional modern este nevoie să fie puse la dispoziție resurselor materiale necesare pentru asigurarea minimului de dotări și a spațiilor adecvate desfășurării activităților educaționale, impunându-se astfel, investiții pentru reabilitarea, îmbunătățirea și echiparea infrastructurii educaționale din învățământul școlar.

Totodată, au fost scoase la licitație și servicii de management pentru acest proiect, valoarea fiind de 125.000 de lei.