Reparații pe DN 66 – centura Petroșaniului

Șoseaua de centură a Petroșaniului, distrusă pe o porțiune în urma ploilor torențiale de la finele lunii septembrie după ce un cămin colector al Apa Serv a intrat sub presiune, este în reparații.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, spune că, foarte posibil, reparațiile vor fi finalizate în această săptămână, lucrările fiind deja în execuție.

Reamintim că această porțiune de drum național afectată de ploile torențiale este în proprietarea CNAIR, dar în administrarea municipalității din Petroșani. Conform informațiilor oficiale de la acea vreme, de vină pentru aceste pagube ar fi fost căminul colector administrat de Apa Serv Valea Jiului, care a intrat sub presiune în urma ploilor abundente. Apele menajere, unite cu cele de ploaie, au creat presiune, au erupt și au ajuns pe sub asfalt, pe care l-au măcinat până la prăbușire! La începutul lunii octombrie, o comisie de specialitate a evaluat pagubele produse prin surparea acestei porțiuni din drumul de centură, iar Guvenrul a alocat fondurile necesare efectuării reparațiilor. Este vorba de suma de 219.000 lei din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului.

Carmen COSMAN – PREDA