Incidența cazurilor de COVID – 19, sub 3 la mie în județul Hunedoara

În județul Hunedoara, incidența cazurilor active, înregistrată astăzi, este de 2,96/1.000 locuitori. Este cea mai mică valoare a incidenței cazurilor active comunitar din ultimele 30 de zile.

În această perioadă, cea mai mare incidență a fost de 3,97/1.000 locuitori, înregistrată în data de 27 noiembrie 2020.

Potrivit prefectului județului, Călin-Petru Marian, scăderea cu peste 1% a incidenței este datorată, în primul rând, locuitorilor județului Hunedoara, care au înțeles să respecte măsurile de protecție sanitară luate de Guvernul României împreună cu autoritățile județene.

Totodată, au fost importante măsurile luate de Instituția Prefectului împreună cu conducerile instituțiilor implicate în combaterea pandemiei de „COVID-19”: Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul de Poliție Județean și alte autorități publice locale.

În ultimele săptămâni au fost efectuate în toate localitățile județului acțiuni comune ale instituțiilor statului, pentru a determina locuitorii, societățile comerciale și instituțiile publice din județ să respecte și să aplice măsurile de combatere a transmiterii noului coronavirus.

Călin-Petru Marian, prefectul județului, transmite mulțumiri din partea Instituției Prefectului, pentru modul în care medicii din județul Hunedoara, specialiștii și conducerea Direcției de Sănătate Publică Hunedoara precum și angajații structurilor Ministerului Afacerilor Interne care au acționat pentru combaterea răspândirii pandemiei de „COVID 19”.