Universitatea din Petroșani, reabilitată cu fonduri europene

Fonduri europene au fost atrase pentru reabilitarea și dotarea Universității din Petroșani, astfel încât să corespundă celor mai exigente cerințe actuale, inclusiv din punct de vedere energetic. Un proiect demarat anul acesta și care este preconizat să se încheie în primăvara anului 2022.

În total, din fonduri europene, dar și cu resurse proprii, instituția de învățământ superior din Dealul Institutului, alocă pentru reabilitare și dotare nu mai puțin de 13.380.083,62 lei. Conform proiectului, valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 11.373.071,09 lei, valoarea eligibila nerambursabilă din bugetul național este de 1.739.410,86 lei, în timp ce contribuția proprie a Universității Petroșani este de 267.601,67 lei.

Oficialii Universității Petroșani spun că ”rezultatul acestei investiții pe viitor va fi concretizat printr- o locaţie adecvată, adaptată cerinţelor energetice și exigentelor actuale, dotarea cu echipamente moderne, performante, de ultimă generaţie  care vor contribui la creșterea ponderii aspectelor aplicative ăn transmiterea cunoștințelor, resurse umane suficiente și bine calificate. Valorificarea acestor resurse printr-un management performant, coroborat cu măsuri adecvate de marketing și cu resursele financiare disponibile, va conduce către o evoluţie previzionata a universității, ce nu poate fi decât una pozitiva”.