Un an foarte bun pentru Universitatea Petroșani, în ciuda pandemiei

În ciuda pandemiei, care a afectat întreaga lume, anul 2020 a fost un an bun pentru Universitatea Petroșani, apreciază Rectorul instituției de învățământ superior, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin.

Universitatea Petroșani s-a aliniat cerințelor învățământului online și, de asemenea, admiterea și examinările s-au desfășurat ”la distanță”, prin intermediul platformelor dedicate. Dar, pe de altă parte, instituția de învățământ superior din Petroșani a reușit să continue și să finalizeze mai multe proiecte de dezvoltare și, poate cel mai improtant lucru, a devenit universitate europeană.

Prof. univ.dr.ing. Radu Sorin, Rectorul Universității Petroșani: ”În acest an, deși a fost atipic și pentru prima dată sistemul de învățământ universitar și preuniversitar, a fost supus unor încercări aparte, ne-am adaptat cu tot ce aveam la dispoziție la învățământul online, la examinarea online, cât și la admiterea online. Am reușit înspre toamnă să achiziționăm o nouă platformă, în așa fel încât să facilităm acest învățământ și examinare online.

În paralel, a fost un an bun, pentru că am continuat trei proiecte mari pe Programul Operațional Capital Uman și am primit finanțare pentru al patrulea. Am primit finanțare pentru un Program Operațional Regional în valoare de 3 milioane de euro, care este în derulare și, cel mai important lucru, este că am devenit universitate europeană și, ca atare, am intrat în Consorțiul universităților europene agreate și aprobate de către UE.

Chiar în regimul acesta de pandemie am reușit să finalizăm cu succes aceste proiecte, pe lângă cele 5 proiecte pe care le-am câștigat în cadrul Fondului de Dezvoltare Instituțională finanțat de Ministerul Educației și Cercetării”.

Carmen COSMAN – PREDA