Proiect de peste 30 de milioane de lei pentru extinderea rețelei de gaz metan în Lupeni

Peste 30 de milioane de lei este valoarea estimată a contractului care prevede extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale în municipiul Lupeni, proiect aprobat în plen de Consiliul Local.

Primarul Lucian Resmeriță a precizat că își dorește ca în Lupeni să nu mai existe nicio locuință nebranșată la rețeaua de gaz metan, pentru confortul localnicilor.

Potrivit autorităților locale, programul este considerat de specialiști ca fiind unul dintre cele mai mari de acest gen din România dat fiind faptul că se va întinde pe o suprafață de 40 de kilometri și cuprinde nu mai puțin de 85 de străzi și străduțe.

”Proiectul va fi realizat pe fondurile europene din POIM  și va rezolva problema încălzirii pentru 2000 de case din municipiul Lupeni și din stațiunea Straja. Odată ce Straja va avea gaz metan, apă potabilă, canalizare, sistem de hidranți pentru incendii, semnal pentru telefonie și internet, va fi practic o stațiune modernă, europeană,  care are toate utilitățile necesare celor care au spații de cazare și masă, dar și turiștilor. Drumul bun, telegondola, instalațiile pe cablu multiple, pârtiile cu zăpadă  dotate și amenajate corespunzător, Serviciul Salvamont, Jandarmerie Montană, cabane, pensiuni, schitul din munte  și Crucea cea  mare, ce își poate dori să vadă, mai mult un turist?”, a precizat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Pentru acest proiect, contribuția primăriei este de 2 la sută, restul fiind din fonduri europene.

Carmen COSMAN – PREDA