Tiberiu Iacob – Ridzi, vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România

Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani, a fost ales vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România. În precedenta legislatură, a deținut funcția de purtător de cuvânt în cadrul Comitetului Director al AMR.

Reprezentanții Asociației Municipiilor din România au ales, joi, structura noului Comitet Director. Președinte a fost desemnat primarul din Cluj – Napoca, Emil Boc, care îl înlocuiește la conducere pe Robert Negoiță. Președinte executiv este Constantin Toma, primarul din municipiul Buzău.

Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani, care în vechiul Comitet Director deținea funcția de purtător de cuvânt, a fost ales vicepreședinte al Asociației.

Din județul Hunedoara, din Comitetul Director mai fac parte, ca membri, Dan Bobouțanu – primarul municipiului Hunedoara, respectiv Florin – Nicolae Oancea – primarul Devei.

Asociaţia Municipiilor din România (AMR), a fost înfiinţată în anul 1990 sub numele de Federaţia Municipiilor din România (FMR) de către 30 de membri asociaţi fondatori şi a funcţionat de la început ca o organizaţie pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale.

În conformitate cu prevederile Ordonanţei nr. 26/2000 privind asociaţiile şi fundaţiile, FMR a devenit Asociaţia Municipiilor din România (AMR), titulatură adoptată în cadrul Adunării Generale din 11 mai 2001. Tot din anul 2001, AMR a devenit membru fondator al Federaţiei Autorităţilor Locale din România (FALR).

AMR include în prezent toate municipiile din România, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti, adică în total 109 membri.

AMR este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, constituită în vederea promovării şi protejării intereselor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale (APL), pentru soluţionarea şi gestionarea nevoilor publice în numele şi pentru interesul colectivităţilor locale.

AMR are și un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene (UE), la Bruxelles, care sprijină implicarea municipiilor în dialogul cu acestea în vederea promovării interesului general al AMR în procesul de elaborare şi implementare a politicilor UE.

Carmen COSMAN – PREDA