De la Salvital, la ISU. Zeci de paramedici au depus jurământul

Zeci de paramedici hunedoreni au rostit astăzi jurământul militar devenind angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.
Astăzi, s-a materializat ordinul ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, prin care 77 de paramedici hunedoreni au devenit, oficial, colegi salvatori în cadrul I.S.U. Hunedoara.
Paramedicii care au salvat până acum sute sau poate mii de vieţi au depus astăzi jurământul de credinţă faţă de România în prezenţa prefectului de Hunedoara, Călin Petru Marian.
Cei 77 de salvatori paramedici, angajaţi până astăzi ai Asociaţiei Salvital şi ai Asociaţiei Samaritenii Orăştieni, au o experienţă de cel puţin 10 ani în acordarea primului ajutor. Mulţi dintre ei au îmbrăcat uniforma roşie a salvatorilor de vieţi încă de la începutul proiectului SMURD în judeţul Hunedoara, atunci când în urma colaborării dintre doctorul Raed Arafat şi Asociaţia Salvital s-au înfiinţat primele module, ce au funcţionat în subunităţile de pompieri.
La Detaşamentul Petroşani vor fi încadraţi 32 dintre noii subofiţeri, Detaşamentul Deva s-a îmbogăţit cu 20 de cadre, Detaşamentul Hunedoara cu 7, în timp ce, Detaşamentul Orăştie şi Secţiile Ilia şi Brad cu câte 6.
Totodată, 76 de paramedici au primit gradul de sergent major, în timp ce unul dintre ei va purta pe umăr gradul de plutonier major.
La ceremonia de depunere a jurământului noilor colegi, inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, colonelul Viorel Demean a declarat că ”astăzi are loc un gest firesc pe care l-am anticipat cu toţii de multă vreme, acela de a oficializa o relaţie puternică şi de lungă durată între paramedici şi pompierii militari hunedoreni. Sunt convins şi încredinţat că experienţa acumulată până acum de paramedici, astăzi cadre medicale, nu se pierde ci va contribui şi în viitor la salvarea multor vieţi”.