La Petroșani a început campania de vaccinare anti-COVID

Vaccinul anti-COVID a ajuns și în Valea Jiului, iar cadrele medicale sunt primele care vor fi vaccinate. Ulterior, în celelalte etape stabilite de CNSU, toți cei care vor dori să se imunizeze vor avea această posibilitate.

La Petroșani, unde vaccinul a ajuns în această după-amiază, prima persoană vaccinată a fost repuatul medic Petronela Șodolescu. Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, este de părere că această zi este una istorică în lupta cu acest virus care a afectat întreaga planetă. Tiberiu Iacob – Ridzi spune că, atunci când îi va veni rândul, se va vaccina.

”La Spitalul de Urgență Petroșani au ajuns în această după – amiază primele doze de vaccin anti – COVID destinate personalului medical și a demarat campania de vaccinare. Consider că este o zi istorică, ce poate simboliza începutul sfârșitului acestei crize sanitare cu care întreaga planetă luptă de aproape un an. Conform calendarului stabilit de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în prima etapă va fi vaccinat personalul medical, aflat în prima linie în lupta cu acest virus, după care se va trece la celelalte etape pentru întreaga populație. Din punctul meu de vedere, acest vaccin este cel mai frumos cadou pe care putea să-l primească omenirea la sfârșitul acestui an plin de încercări, un vaccin în care întreaga planetă și-a pus speranțele și care, iată, a ajuns astăzi și la Petroșani. În calitate de primar, îi asigur pe toți locuitorii municipiului Petroșani care doresc să se vaccineze că vor avea această posibilitate, în etapele următoare stabilite de specialiștii în sănătate publică. Eu personal mă voi vaccina în momentul în care îmi va veni rândul și recomand tuturor să își facă acest vaccin, care reprezintă singura cale de a stopa această pandemie ce a afectat atât de grav întreaga omenire”, a declarat primarul municipiului Petroșani.

În întreg județul a început astăzi campania de vaccinare anti-COVID și în prima etapă vor fi vaccinate aproximativ 900 de persoane. La nivel de județ, prima persoană vaccinată a fost medicul ATI din cadrul Spitalului Județean Deva, Silviu Roșu.

La nivelul județului Hunedoara, au fost amenajate centre de vaccinare în  Deva, Hunedoara, Petroșani, Vulcan, Lupeni, Orăștie, Brad, Simeria, Hațeg și Zam.