Infrastructură educațională modernizată la Universitatea Petroșani

Studenții de la Universitatea Petroșani vor învăța în condiții tot mai bune și asta grație proiectelor implementate de conducerea instituției de învățământ superior și a preocupării permanente în acest sens.

Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin spune că, în acest an, se vor intensifica lucrările de investiții, mai ales că instituția de învățământ superior din Valea Jiului a obținut importante sume din fonduri europene nerambursabile. Iar lucrurile nu se opresc aici.

”Ne-am propus, din această perspectivă, să continuăm în anul 2021, poate chiar într-un ritm mai accelerat, implementarea proiectelor care se află în derulare. Avem, după cum se știe, 4 proiecte europene majore în derulare, pe POCU și POR, unul dintre acestea (proiectul finanțat pe POCU) aproape de finalizare. Mai avem apoi proiectul care a fost câștigat pe Programul Operațional Regional unde sperăm că în scurt timp va începe derularea contractului pentru proiectare în vederea execuției lucrărilor privind creșterea eficienței energetice a corpului de învățământ C. Tot în cadrul acestui proiect sperăm ca, cel târziu din toamnă, să finalizăm toate documentațiile pentru scoaterea la licitație a contractelor care vizează dotarea celor 55 de laboratoare. Este un proiect pentru care am reușit să obținem peste 2,5 milioane de lei”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin.

Astfel, va fi reabilitată infrastructura corpului de clădire C de pe str. Universității nr. 20, clădire cunoscută drept ”corpul nou” al Universității din Petroșani, iar o parte din bani vor fi utilizați pentru dotarea cu echipamente specifice a tuturor celor 55 de laboratoare ale Universității.  Valoarea totală a investiţiei este de 13.380.083,62 lei, din care 13.112.481,95 lei, finanţare nerambursabilă, iar perioada de implementare a acestui proiect de investiții este de 24 de luni.