Pandemia de COVID – 19 a afectat și programele Erasmus+

Foto: Universitatea Petrosani

Întreaga lume a fost afectată de pandemia de COVID – 19, care și-a pus amprenta asupra vieților noastre. Din păcate, deși a încercat să mute în mediul online activitatea didactică, noul coronavirus a afectat programele Erasmus+ derulate de Universitatea Petroșani.

Pe plan european aceste programe au fost suspendate pentru că necesitau o mobilitate sporită iar multe dintre statele partenere au fost declarate cu risc ridicat epidemiologic.
”În lunile octombrie și noiembrie am reușit să trimitem afară 42 de studenți în Polonia, Franța, Spania. Deocamdată această etapă s-a oprit și vedem pentru acest an cum vom face selecția studenților. Am și primit studenți pe care îi avem și acut din Spania și sperăm ca acest program să-și revină, poate nu la cota la care a fost, dar să putem avea studenți care să studieze în alte părți mai ales în țări în care incidența pandemiei este mai scăzută. În momentul de față mai avem studenți care sunt plecați în Polonia și Spania”, a declarat Prof. Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.

Pe de altă parte, studenții de la Universitatea Petroșani care sunt plecați peste hotare în aceste programe sunt în permanentă legătură cu cadrele didactice de la Petroșani.
Pe lângă problemele cauzate de această pandemie mai sunt anumite aspect care au restrâns colaborarea dintre cei de la Universitatea din Petroșani și Marea Britanie și Irlanda de Nord, după Brexit.