Senatorul Lucica Muntean: Lucrările de amenajare hidroenergetică de pe Defileul Jiului vor fi reluate în curând

Senatorul PNL Lucica Dina Muntean anunță că lucrările de amenajare hodroenergetică de pe Defileul Jiului vor fi reluate în  curând. Asta după ce luni s-a votat în Senatul României Legea 117/2022 care facilitează realizarea cu celeritate a proiectelor investiționale aflate în stadiu avansat de executare în vederea amenajării hidroenergetice Bumbești-Dumitra-Livezeni din Defileul Jiului, cu efectul dorit al creșterii capacității de producție energetică.

”Lucrările de execuție și finalizarea obiectivelor investiționale aflate în curs de execuție sau demarate anterior vor fi reluate. Amenajarea hidroenergetică Bumbești-Livezeni se execută pe sectorul de defileu al râului Jiu, pe teritoriile județelor Gorj și Hunedoara și dispune de un potențial hidroenergetic de 65 MW, respectiv de o energie de 259 GWh/an”, a precizat senatorul PNL Lucica Dina Muntean.

Parlamentarul hunedorean a explicat că România are resurse pentru a finaliza capacități de energie curată, iar intensificarea ritmului de investiții în sectorul energetic pentru continuarea unor proiecte deja începute, aflate aproape de finalizare, este un pas important pentru realizarea independenței energetice a țării noastre.

Carmen COSMAN – PREDA