Șefii Consiliului Județean Hunedoara IȘI BAT JOC în continuare de locuitorii din Petroșani!?

Să încerce cineva să mă mai convingă – cu fapte, nu cu vorbe! – că Petroșaniul nu e marginalizat de șefii PSD ai Consiliului Județean Hunedoara. Că locuitorii de aici nu sunt pedepsiți cu dezinvoltură (cuvântul ar putea fi altul, dar să nu renunțăm, totuși, la eleganță) pentru că au votat ”altfel” la alegerile locale de anul trecut . Și la cele din 2016, la fel.
Cum Dumnezeu se găsesc bani pentru tot felul de proiecte, colaborări, asocieri și parteneriate pentru localitățile unde primari sunt de la PSD, iar la Petroșani se termină brusc ”cadrul legal” sau fondurile? Chiar și pentru străzile distruse de societățile aflate în subordinea sau administrarea Consiliului Județean Hunedoara.

Să vedem, așa, pe repede – înainte câteva exemple. La Lupeni, Consiliul Județean Hunedoara se implică financiar în amenajarea unei parcări la baza stației de plecare a telegondolei spre Straja. Un acord de parteneriat semnat cu Primăria Lupeni, în care administrația publică județeană vine cu finanțarea. La Băcia, primărie condusă tot de un social – democrat, Consiliul Județean Hunedoara decide să ia direct în administrare și să ce asigură accesul rutier din DN 66 la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Bârcea Mare. La fel, la Ribița sau în alte localități, unde primarul are carnet de partid cu trei trandafiri pe copertă. Cel mai recent exemplu, la Hunedoara, după o ședință EXTRAORDINARĂ de Consiliul Județean, unde PSD deține majoritatea, se alocă 150.000 de lei  pentru închirierea unei nocturne mobile necesare desfășurării meciului dintre CS Hunedoara și FCSB, din șaisprezecimile Cupei României, pe stadionul Michael Klein din Hunedoara. Cum s-a făcut? Simplu: prin asocierea CJ Hunedoara cu municipalitatea din Hunedoara.

Nu mă înțelegeți greșit și nu încercați să îmi interpretați vorbele altfel decât sunt puse în pagină. E foarte bine că se implică șefii PSD ai Consiliului Județean Hunedoara în rezolvarea problemelor de infrastructură locală, în activitatea sportivă, de cultură, culte, etc. Dar… Și aici apare marele DAR. Și, din nou, apare dubla măsură, cea despre care atâta am scris de mă dor tastele, cum s -ar spune…

De ce doar în alte localități, cele cu primari în culoarea politică potrivită, există cadrul legal pentru orice, iar la Petroșani același cadru legal se termină brusc? De ce în alte zone sunt fonduri, generoase chiar, iar la Petroșani locuitorii sunt pedepsiți cu dezinvoltură (da, din nou cuvântul este altul, dar mergem tot pe eleganță!) pentru că, ghinion, NU l-au vrut pe administratorul Costel Avram! Atenție, vorbesc de Petroșani pentru că aici trăiesc și văd pe viu ce se întâmplă, dar situația nu este deloc singulară.
Ca să continuăm: Consiliul Județean Hunedoara nu s-a putut implica financiar pentru reabilitarea străzii Maleia, distrusă de lucrările de introducere a rețelelor de apă și canalizare de către Apa Serv. Exact, Apa Serv, operatorul din SUBORDINEA Consiliului Județean și a lui Costel Avram. Cum, la fel, Consiliul Județean NU s-a putut implica pentru reabilitarea străzilor Lunca, Anton Pann, Cuza Vodă, Cărbunelui, grav afectate de mașinile cu gunoi din toată Valea Jiului care merg la stația de sortare a deșeurilor, aflată de asemenea, indirect, în administrarea lor. Nu s-a vrut. De ce? Cel mai recent răspuns îl aveți în facsimil. Semnat de administratorul Costel Avram. Realitatea deja o știm cu toții.

Domnule Nistor, vă place această atitudine a subordonatului dvs (cel căruia vă permiteți să îi dați peste mână public, de aceea vă întreb)? Agreați deserviciile imense de imagine pe care vi le creează? Atunci, cu regret vă spun, sunteți părtaș. Părtaș la o imensă NEDREPTATE! Și nu toți suntem orbi, surzi sau muți!