Cer GPS pe flota auto a Consiliului Județean Hunedoara

Considerând că în acest fel mașinile de serviciu nu vor mai putea fi folosite în interes personal de ”utilizatorii” lor sau chiar de familiile acestora, așa cum s-a mai întâmplat, doi consilieri județeni solicită monitorizarea GPS pentru flota auto a Consiliului Județean, a instituțiilor subordonate acestuia și a întreprinderilor publice la care CJ Hunedoara are calitatea de autoritate tutelară.

Este vorba despre consilierii județeni USR Dacian Micula și Adrian Oprițescu, care au depus un proiect de hotărâre în acest sens.

Proiectul prevede monitorizarea GPS în timp real a tuturor vehiculelor din flota auto menționată. Astfel, consideră inițiatorii, autoritatea publică va avea acces permanent la următoarele informații: adresa unde se află vehiculul, numărul de kilometri efectuați, orele de funcționare, durata de deplasare și consumul fiecărui vehicul. Micula și Oprițescu sunt de părere că acest lucru ar fi extrem de util în contextul în care presa locală a relatat în repetate cazuri că mașini din flota autorității publice județene (sau ale unor instituții în administrarea Consiliului Județean) ar fi fost utilizate în scop personal.

„Monitorizarea va ajuta la verificarea istoricului fiecărui vehicul, pentru ca autoritatea publică să știe care sunt traseele urmate, care este consumul de carburant, care sunt orele de funcționare, precum și detaliile fiecărei curse efectuate – opriri intermediare, durate de staționare și altele”, spune consilierul județean USR Adrian Oprițescu.

„Un alt avantaj al implementării acestui proiect este că foile de parcurs pentru aceste vehicule se pot emite și transmite automat, pe email și tot prin email se pot transmite alerte de viteze, de deconectare a echipamentului, alerte referitoare la expirarea ITP, RCA, CASCO, Rovinietă și altele”, arată consilierul județean USR Dacian Micula.

Cheltuielile de implementare ar urma să fie suportate din bugetul UAT Județul Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA