Arii naturale protejate, curățate de mii de kilograme de deșeuri

133

Mii de kilograme de deșeuri au fost strânse de angajați ai administrației zonelor protejate și voluntari din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina și  Parcul Național Retezat.

Garda de Mediu Hunedoara a decis să se ralieze campaniei ,,Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”, din cadrul proiectului ,,Curățăm România” demarat de Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor. Campania își propune să schimbe comportamentul populației prin responsabilizarea individuală în ceea ce privește protecția mediului.

Astfel, din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina au fost adunate 1.600 kg de deșeuri. La acțiune au luat parte 11 angajați ai administrației parcului.

Zonele ecologizate au fost Platoul Luncanilor, în satele Târsa și Prihodiște, comuna Boșorod.

În Parcul Național Retezat au avut loc 2 acțiuni de ecologizare la care au participat cate 10 angajați ai administrației parcului precum și un număr de total de cca 100 voluntari din cadrul Primăriei UAT Râu de Mori, Școlii Generale Râu de Mori, Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, Primăriei UAT Sălașu de Sus, APA Prod SA Deva, Școlii Generale Sălașu de Sus. Zone ecologizate: UAT Râu de Mori – Valea Râului Mare și UAT Sălașu de Sus – pe toată raza comunei. Cantități totale de deșeuri ridicate: 8750 de kilograme.