Amenzi de 60.000 de lei după ce mai mulți străini au fost prinși că lucrau ilegal

113

Polițiștii hunedoreni au amendat mai multe societăți comerciale din județul Hunedoara, după ce 7 cetățeni străini au fost depistați că lucrau ilegal. Valoarea totală a sancțiunilor este de 60.000 de lei. Bărbații au fost expulzați.

Potrivit reprezentanților Biroului pentru Imigrări al Judeţului Hunedoara, cei 7 străini sunt din Bosnia și Herțegovina, Nepal și Sri-Lanka și au vârste cuprinse între 27 și 56 de ani.

”Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Hunedoara au efectuat, în luna aprilie, mai multe acţiuni şi controale în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă”, au precizat oficialii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Hunedoara.

Poliţiştii de imigrări le-au revocat dreptul de şedere și au emis pe numele cetățenilor străini 6 decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara noastră în termen de cel mult 30 de zile şi o decizie de returnare sub escortă până la punctul de trecere a frontierei de stat, în vederea îndepărtării din România în termen de 24 de ore.

De asemenea, spun sursele citate, la ieșirea din țară pe numele străinilor va fi dispusă măsura de nepermiterea intrării în România pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni.

Pe de altă parte, reprezentanţii societăţilor comerciale la care lucrau cei 7 bărbați au fost sancționaţi contravențional cu amendă în valoare totală de 60.000 de lei.

Carmen COSMAN – PREDA

(Foto: ziare.com)