Vechea clădire a Poștei Petroșani NU poate fi vândută, închiriată sau transformată!

Încă o legendă urbană este demontată chiar de reprezentanții Telekom România, proprietarii vechii clădiri a Poștei din Petroșani. Clădirea nu face obiectul niciunei ”inginerii imobiliare”, așa cum s-a tot vehiculat în diverse medii (cu precădere online), și asta pentru că pur și simplu NU se poate.

Potrivit unui răspuns oficial al celor de la Telekom Românuia, imobilul nu poate fi vândut sau închiriat, chiar și în lipsa bulinei, care a fost dată jos de pe clădire în urmă cu ceva vreme.

”Imobilul nu s-a vândut. Clădirea este încadrată la un risc seismic ce nu permite închirierea conform normelor interne Telekom Romania”, se arată în răspunsul transmis de proprietarul imobilului.

În urmă cu vreo 10 ani, un raport de expertiză întocmit de un profesor din Bucuresti indica faptul ca impunătoarea clădire care a fost sediu al PTTR Petroșani prezintă un risc seismic ridicat și, ca atare, s-a dispus evacuarea acesteia. Clădirea se află în proprietatea Telekom România și, inițial, pe imobil a fost montată o bulină roșie, care mai apoi a fost dată jos, alimentând astfel speculațiile cu privire la ingineriile imobiliare care ar viza-o.
Numai că, răspunsul oficial al celor de la Telekom vine să demonteze încă o legendă urbană, care vorbea inclusiv despre faptul că fosta poștă ar urma să fie transformată în hotel!


La acest moment clădirea este goală, fiind în conservare.